1 nov: Informatieavond werkzaamheden Rolstoelvriendelijk Liempde

Op donderdag 1 november aanstaande is er een informatieavond in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd over de volgende uitvoeringsfase van Rolstoelvriendelijk Liempde. Deze avond worden de plannen en werkzaamheden in de straten Vlasspreistraat, Keefheuvel, Smidsepad, Kapelstraat en Vendelstraat (tot aan Smaldersestraat) toegelicht.

 Door de gemeenteraad is in 2017 budget beschikbaar gesteld voor uitvoering van het burgerinitiatief Rolstoelvriendelijk Liempde. Dit plan voorziet in het herstel en de aanleg van 7 kilometer rolstoelvriendelijke voetpaden/trottoirs vanaf de verschillende wijken/buurten naar het centrum van Liempde. De uitvoering van het project betreft een samenwerking tussen de gemeente, Rolstoelvriendelijk Liempde en SPPiLL. 

Het project is opgesplitst in een aantal fases. Eind oktober start het eerste deelproject van Rolstoelvriendelijk Liempde met de realisatie van een voetpad langs de Roderweg. In voorbereiding is de fase met hierin straten in het westelijke deel van Liempde (Oude Dijk, Oranjelaan, Kerkstraat, Hogenbergseweg en Nieuwe Erven). De volgende fase betreft straten in het oostelijk deel, namelijk Vlasspreistraat, Keefheuvel, Smidsepad, Kapelstraat en een gedeelte van de Vendelstraat (Kapelstraat tot aan Smaldersestraat).

Informatieavond

De informatieavond over de werkzaamheden in de straten Vlasspreistraat, Keefheuvel, Smidsepad, Kapelstraat en een gedeelte van de Vendelstraat (Kapelstraat tot aan Smaldersestraat) vindt plaats op donderdag 1 november a.s. in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 in Liempde.

Vanaf 19:00 uur is er een inloop met een kopje koffie of thee, waarna om 19:30 uur een korte introductie gegeven wordt door de wethouder van gemeente Boxtel en een vertegenwoordiger van Burgerinitiatief Rolstoelvriendelijk Liempde. Zij geven uitleg over de plannen en werkzaamheden die verricht worden per deelproject. Na deze algemene introductie, splitst de groep zich. In verschillende ruimtes van D’n Liempdsen Herd wordt per straat een toelichting gegeven op de werkzaamheden aan de hand van werktekeningen. Ook is er de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De informatieavond is vrij toegankelijk; aanmelden is niet nodig.


Deel: