150 kribkes langs Kribkesroute Liempde

Van 12 december 2014 tot en met 6 januari 2015 is het weer mogelijk om de derde editie van de Kribkesroute-Liemt in het Licht te lopen. Deze wandelroute leidt u langs alle verlichte, grote en kleine kerststallen in Liempde. Dit jaar staan er maar liefst 150 kerststallen langs de route. Dat zijn er 50 meer dan de editie in 2013. Om de Kribkesroute nog leuker te maken, is er voor het eerst een Op Liemt Gemunt-Kerstspeurtocht. Daarnaast rijdt er dit jaar ook een treintje langs de kribkes. De nieuwe folder met daarin de routes en alle activiteiten is op 12 december gratis verkrijgbaar bij de Liemt Lopt Uit Kerstmarkt. Daarna is de folder te verkrijgen bij de horecagelegenheden in Liempde die tevens de startlocaties van de Kribkesroute zijn: Het Wapen van Liempde, Café ’t Groene Woud, Café De Durpsherberg en ’t Struifhuis. De folder is binnenkort ook te downloaden via www.kribkesrouteliempde.nl en www.gastvrijliempde.nl.

Dankzij initiatiefnemer Anton van de Ven en vele Liempdenaren is er weer een sfeervolle Kribkesroute samengesteld. In de folder staan twee verschillende routes. Iedereen die de kribkes vanuit het treintje wil beleven, kan op 21 en 25 t/m 28 december opstappen bij het Raadhuisplein. Daarnaast zijn met de fiets uitstapjes te maken naar Vrilkhoven, Kleinder Liempde en Kasteren. Ook dat is zeker de moeite waard! In de periode van de Kribkesroute – Liemt in het Licht worden diverse leuke activiteiten georganiseerd in Liempde. De agenda is opgenomen in de folder en komt ook op www.gastvrijliempde.nl.

Op Liemt Gemunt-Kerstspeurtocht
Dit jaar is er voor het eerst een Op Liemt Gemunt-Kerstspeurtocht tijdens de Kribkesroute. Bij alle Op Liemt Gemunt-ondernemers bevinden zich in de etalage twee letters. Alle 38 letters gevonden? Dan kan het puzzelen beginnen om de juiste zin te maken en in te vullen op de antwoordkaart. De antwoordkaarten zijn verkrijgbaar bij alle Op Liemt Gemunt-ondernemers. Ingevulde kaarten kunnen ingeleverd worden bij Het Wapen van Liempde, Café De Durpsherberg of Kapsalon Martie. De prijzen zijn 19 cheques t.w.v. € 30,- van de Op Liemt Gemunt-ondernemers en tweemaal een hoofdprijs: een tablet! De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 3 januari om 16.00 uur bij de pomp op de Keefheuvel, voorafgaand aan Woutertje Kaboutertje.

Winterbelevenis
In combinatie met de vele lampjes van Liemt in het Licht is de route ook dit jaar wederom een echte winterbelevenis. De organisatie ontvangt dan ook graag ieders reactie via info@kribkesrouteliempde.nl of via www.facebook.com/gastvrijliempde. Uiteraard zijn foto’s ook van harte welkom. De nieuwe folder van de Kribkesroute is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van Café De Durpsherberg, Het Wapen van Liempde, Café ’t Groene Woud, ’t Struifhuis, diverse donateurs, Beleef Boxtel en SPPiLL.

 


Deel: