35.000 euro van het Oranje Fonds voor D’n Liempdsen Herd

Het Oranje Fonds heeft 35.000 euro toegekend aan vrijwilligersorganisatie SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) voor de grootscheepse renovatie van D’n Liempdsen Herd. Dit gloednieuwe Ontmoetings- en Bezoekerscentrum in hartje Liempde is gevestigd in een monumentale boerderij en wordt op 7 oktober 2017 officieel geopend door de Boxtelse burgemeester Mark Buijs.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het fonds met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

De ontmoetingsruimte van Liempde

D’n Liempdsen Herd, gevestigd aan de Barrierweg 4 in Liempde, sluit aan op de doelstelling van het Oranje Fonds. Want met dit nieuwe Ontmoetings- en Bezoekerscentrum beschikken de bewoners, verenigingen en ondernemers uit Liempde over een gezamenlijke dorpsvoorziening, die functioneert als dé ontmoetingsruimte van het dorp met een scala aan activiteiten voor en door Liempdenaren. Ook voor bezoekers zal de deur gastvrij openstaan, want D’n Liempdsen Herd fungeert straks tevens als informatie- en vertrekpunt voor mensen die Liempde en het omliggende Nationaal Landschap Het Groene Woud willen verkennen.

Inwoners nemen initiatief

De transformatie van de boerderij is een initiatief van inwoners van Liempde (verenigd in SPPiLL) en enthousiaste partners, zoals de gemeente Boxtel. De realisatie van D’n Liempdsen Herd gebeurt door vrijwilligers. Momenteel leggen zij de hand aan de allerlaatste werkzaamheden. Bij de renovatie van de boerderij is het behoud van het historische karakter vanaf het begin een belangrijk uitgangspunt geweest.

 


Deel: