Bedrijven en hobbykoks bereiden streekgerechten voor Proef Lokaal Liempde

Proef Lokaal Liempde, ‘t Grootste Tapasdiner van Het Groene Woud. Een splinternieuw evenement dat op zondag 27 september plaatsvindt op D’n Tip in Liempde. Van 14.00 tot 19.00 uur bereiden lokale en regionale leveranciers, lokale bedrijven en lokale keukenprins(ess)en allerlei verschillende gerechtjes. Er komt een grote variatie waardoor een enorm tapasdiner ontstaat. De gerechtjes worden gemaakt met behulp van regionale producten. Uiteraard wordt er ook voor entertainment gezorgd. Een evenement voor jong en oud!

Inmiddels hebben al vele leveranciers, bedrijven en keukenprins(ess)en zich aangemeld. Zij leveren ingrediënten uit de streek en/of bereiden speciaal voor dit evenement de lekkerste gerechtjes. Geitenkaas van de familie Van Heesch (Olland), edelhertenvlees van zorgboerderij De Hagelaar (Best), speltmeel en melk van Wim Jenissen (Liempde) en varkens- en kalfsvlees van de familie Vos (Liempde). Het zijn slechts enkele voorbeelden van lokale en regionale leveranciers die betrokken zijn. Van al deze ingrediënten worden overheerlijke gerechtjes gemaakt. Van vleesgerechten tot groentehapjes. Daarnaast worden er ook streekbieren geschonken, onder meer van De Liempdse Dorpsbrouwerij en Brouwerij Sint Servattumus uit Schijndel.

Betrokkenheid ondernemers
De gerechtjes worden bereid door hobbykoks en bedrijven uit Liempde en omgeving. Van de bedrijven zijn o.a. groentewinkel De Pompoen betrokken, Keurslager Willy Beerens, KCD Keukendesign Hans van der Doelen, Kookpunt Oké, café De Durpsherberg, snackbar De Vuurput en Chinees restaurant Royal Mandarin. Eén van de ondernemers is Gerrie van der Donk van De Vuurput. “Als Liempdse ondernemer is het leuk om aan zo’n evenement mee te doen. Door de combinatie van professionele koks en hobbykoks ontstaat er een mooi verrassingseffect. Daarbij wordt er gebruik gemaakt van streekproducten waardoor mensen ook zien waar het vandaan komt.” Gerrie gaat onder meer aan de slag om echte Liempdse friet te maken met eigen gemaakte mayonaise. De friet wordt bereid met aardappelen met schil en speciale kruiden. Daarnaast gaat hij ook edelhertenkroketten maken en een groentegerecht. Voor de groenten werkt hij samen met Nel van Gerwen van De Pompoen.

Gevarieerd programma
Kortom, tijdens Proef Lokaal Liempde kan iedereen ontdekken wat Liempde en omgeving te bieden heeft als het gaat om lekker eten en drinken. Alle gerechtjes worden verwerkt in een receptenboekje dat tijdens Proef Lokaal Liempde verkrijgbaar is. Het programma wordt aangevuld met live optredens van o.a. Puur en het zangduo Sem en Sophie. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich laten schminken, spelen in een bak met maïskorrels, een koe melken of meedoen aan een wedstrijd zaklopen. Proef Lokaal Liempde wordt georganiseerd in samenwerking met Hofkapel de Kromploegers en vindt plaats daags na het Oktoberfest. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van dezelfde faciliteiten. De entree is gratis! De betaling van de gerechtjes verloopt via muntjes.

Samenwerking
Proef Lokaal Liempde wordt georganiseerd door SPPiLL i.s.m. Hofkapel De Kromploegers. Mede mogelijk gemaakt KCD Keukens Boxtel.
KCD
 
 
 

Deel: