Deelname Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd aan Open Monumentendagen

Op zaterdag 8 en zondag 9 september neemt Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd deel aan de Open Monumentendagen. Tijdens deze dagen kunnen bezoekers onder leiding van betrokken vrijwilligers een kijkje nemen bij het in aanbouw zijnde bakhuis en de klompenmakerswerkplaats op het achtererf van de monumentale langgevelboerderij aan de Barrierweg 4 in Liempde. Ook worden presentaties verzorgd over de bouw van een authentieke bakoven.

In oktober 2017 is het gloednieuwe ontmoetings- en bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd geopend. In drie jaar tijd is de vervallen, monumentale langgevelboerderij aan de Barrierweg in Liempde omgetoverd tot een multifunctionele voorziening met veel moderne faciliteiten. Oud en modern zijn hierbij op passende wijze gecombineerd. Het pand is eigendom van SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) en is door vrijwilligers gerestaureerd en opnieuw ingericht.

Bakhuis en Klompenmakerswerkplaats

Na de voltooiing van het bezoekerscentrum is in het voorjaar van 2018 een begin gemaakt met de inrichting van een cultuurhistorisch erf met diverse gebouwen, waarbij met het oog voor het verleden, ook de hedendaagse gebruiksmogelijkheden zijn ingepast. Begonnen is met de herbouw van een bakhuis en klompenmakerswerkplaats op basis van resterende muurdelen en bouwtekeningen van een klompenmakerswerkplaats aan de Nieuwstraat. Tijdens de Open Monumentendagen geven vrijwilligers van SPPiLL een rondleiding over het erf langs de twee bouwwerken. Daarnaast is er een presentatie over de bouw van een authentieke bakoven in de praktijk. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van foto’s van de in 2016 gerestaureerde bakoven op het erf van de familie Vullings in Liempde.

Programma 8 en 9 september 2018

Zowel op zaterdag 8 als op zondag 9 september ziet het programma er als volgt uit:

11:00 – 12:00 uur         Rondleiding 1 over het erf langs het in aanbouw zijnde bakhuis en de                                                           klompenmakerswerkplaats

13:00 – 14:00 uur         Rondleiding 2 over het erf langs het in aanbouw zijnde bakhuis en de klompenmakerswerkplaats

14:00 – 15.00 uur          Presentatie bouwen authentieke bakoven in de praktijk aan de hand van foto’s                                           van Ruud van Nooijen in expositieruimte De Schuur in D’n Liempdsen Herd

Foto: Ruud van Nooijen


Deel: