Derde lichting ambassadeurs Gastvrij Liempde

Donderdag 15 maart is de derde groep ambassadeurs van Gastvrij Liempde afgezwaaid. De ambassadeurscursus voor Gastvrij Liempde wordt georganiseerd door SPPiLL in nauwe samenwerking met Kèk Liemt en Natuurwerkgroep Liempde. Alle deelnemers hebben de ambassadeurscursus met goed gevolg afgesloten en ontvingen een speldje met het logo van Gastvrij Liempde. De deelnemende ondernemers ontvingen daarnaast een raamsticker. In september 2018 start de vierde ronde voor de ambassadeurscursus.

De cursisten hebben deelgenomen aan vier avondbijeenkomsten, drie excursies en een afsluitende avond. Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de historie van het Liempde en Het Groene Woud, de natuur (flora & fauna) en het omliggende landschap. Op de afsluitende avond hebben de cursisten een korte presentatie gehouden over een zelfgekozen onderwerp, zoals Jeugdhuis Pius X, de Oude Postbaan, vogels in Liempde, Terug in d’n Ted, het kerkhof van Liempde en een rondwandeling door het Dommeldal. De avond werd geopend met een Kahoot met kennisvragen over Liempde. De nieuwe ambassadeurs van Liempde zijn: Joep Elemans, Bernadette van Vugt, Jan van Vugt, Jan Nijssen, Mari van der Velden, Miep van Abeelen, Paul Smulders, Marion Smulders, Hennie van den Aker, Leo van de Laar, Jan van Lierop, Lies van Lierop, Co Kramer, Maria Peijnenburg, Johan Troeijen, Peter van der Heijden, Peter-Jan Simons, Mieke Bremmert, Gerrie van Heerebeek en Elizabeth van Vorstenbosch.

Rol ambassadeurs

De ambassadeurs hebben in de cursus meer geleerd over Liempde, zodat zij toeristische bezoekers, maar ook kennissen uit het eigen netwerk beter kunnen informeren over Liempde. Zij zorgen voor de promotie van Liempde als gastvrij hart in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Een aantal ambassadeurs uit de drie cursusrondes gaat een rol vervullen als gastheer of gastvrouw in D’n Liempdsen Herd. Ook ‘stroomt’ een aantal van hen door naar de gidsenopleiding van SPPiLL om in de toekomst excursies te kunnen gaan verzorgen.

Aanmelden

Heb je interesse om deel te nemen aan de vierde ronde van de ambassadeurscursus? Neem dan contact op met het Projectenbureau van SPPiLL via info@sppill.nl of via 06-83246226. Graag aanmelden voor 31 mei a.s. Voor deelname aan de Ambassadeurscursus wordt een eigen bijdrage van € 25,- gevraagd (excl. BTW). De avondbijeenkomsten vinden donderdags plaats, de excursies op zondagochtend.


Deel: