Edelherten in Liempde

Fotograaf: Harry Fiolet

Edelherten (foto: Harry Fiolet)

Ze zijn er! De edelherten zijn gearriveerd in Liempde! Bijzondere wandelexcursies naar de herten toe zijn te boeken via D’n Liempdsen Herd.

Voorjaar 2017 worden door Brabants Landschap de eerste edelherten uitgezet in De Scheeken, tussen Best en Liempde. Het edelhert gaat het boegbeeld vormen voor de bijzondere natuur in Nationaal Landschap Het Groene Woud. En dat deze ‘koning van het woud’ in een natuurgebied in Liempde komt te lopen is natuurlijk heel bijzonder. Dit biedt volop kansen om meer toeristische bezoekers naar Liempde te trekken. Vandaar dat SPPiLL in voorbereiding hierop gestart is met het opleiden van gidsen. Daarnaast komt ook de nieuwe NS-wandelroute door het edelhertengebied. De route loopt van station Boxtel naar station Best via Lennisheuvel en Liempde.

Veldlesprogramma

Om ook kinderen bij de bijzondere natuur van Het Groene Woud te betrekken start Stichting ARK Natuurontwikkeling met een speciaal hiervoor ontwikkeld veldlesprogramma in het edelhertengebied. In het najaar van 2016 werd een pilot uitgevoerd voor de groepen 6, 7 en 8 van basisscholen uit de omgeving, waaronder ook basisschool De Oversteek.

Activiteiten in het gebied

Het edelhertengebied is vrij toegankelijk voor wandelaars. Er komt een gemarkeerde wandelroute in het gebied en op termijn ook een uitkijktoren. Ook is het mogelijk om als ondernemer een activiteit in het gebied te organiseren als bijvoorbeeld een fotografieworkshop. Voor deze commerciële activiteiten is wel toestemming van Brabants Landschap nodig.


Deel: