Elf nieuwe Gidsen Gastvrij Liempde benoemd

Op 11 december jl. zijn in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd elf nieuwe gidsen benoemd tot Gids Gastvrij Liempde. Zij hebben de basiscursus gidsen in Liempde & Het Groene Woud met goed gevolg afgerond.

Tijdens een gezellige en feestelijke avond in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd in Liempde werden op dinsdag 11 december jl. elf nieuwe gidsen van Gastvrij Liempde benoemd. Zij hebben de basiscursus gidsen in Liempde & Het Groene Woud doorlopen. Een jaar lang worden er grote inspanningen geleverd met het volgen van cursusavonden, het doen aan zelfstudie en het voorbereiden van en deelnemen aan excursies.

De opleiding is verzorgd door 14 vrijwillige docenten van onder meer Natuurwerkgroep Liempde, Kèk Liemt, Nationaal Landschap Het Groene Woud, Stichting de Brabantse Boerderij en Brabants Landschap.

 

Gids Gastvrij Liempde

De nieuwe gidsen gaan vanuit Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd groepen rondleiden in en om Liempde. Zij vormen, samen met de groep gidsen die vorig jaar benoemd is, het visitekaartje voor Gastvrij Liempde en D’n Liempdsen Herd. Samen werken zij aan de ontwikkeling van Liempde als Gastvrij Hart in Het Groene Woud en van D’n Liempdsen Herd als hét bezoekerscentrum van Liempde en Het Groene Woud. Neem voor het aanbod aan excursies een kijkje op www.liempdsenherd.nl

Foto: Ruud van Nooijen


Deel: