Genomineerden voor Meest bijzondere Kribke

Zaterdag 16 december is de zesde editie van de Kribkesroute in Liempde van start gegaan, de grootste Kerststallenroute van Nederland. Nieuw dit jaar is de wedstrijd ‘Meest bijzondere Kribke’. Hiervoor zijn zondag 17 december de negen genomineerde kerststallen bekend gemaakt.

 Bezoekers kunnen meedoen aan de wedstrijd ‘Meest bijzondere kribke’. Bij negen genomineerde kerststallen staat een nominatiebord met daarop een unieke letter. Een driekoppige jury heeft alle kerststallen bekeken en heeft de onderstaande negen kerststallen genomineerd:

– a.  Barrierweg 11: Een kerstfeest van handgezaagd berkenhout
– b.  Hofstad 4: Klassiek, en de hele tuin doet mee
– c.  Kasterensestraat 23: Levensgroot, en voor het goede doel
– d.  Nieuwstraat 61: Een bijzonder familieportret
– e.  Boxtelseweg 54: Klein maar met speciale effecten
– f.   Vendelstraat 31: Kerstman op de Vespa!
– g.  Keefheuvel 17: Voor een kerstfoto in Dick Bruna-stijl
– h.  Strijpenhof 1: Met Lego kan je alles maken!
– i.   Roderweg 13: Traditioneel en bijzonder

Kijk welk kribke je het meest bijzonder vindt en geef dit door via Facebookpagina www.facebook.com/kribkesroute of de stembriefjes die bij de routefolder zitten, onder vermelding van uw naam, mailadres en de unieke letter. Onder de inzendingen wordt een Op Liemt Gemunt-cadeaubon verloot. Van 17 tot 27 december kan er gestemd worden.

Grootste kerststallenroute van Nederland

De Kribkesroute in Liempde is in 2012 voor het eerst opgezet. Het eerste jaar waren er ruim vijftig inwoners die een mooie kerststal in de tuin plaatsten. Elk jaar breidt het aantal kerststallen langs de route zich uit. Dit jaar hebben we maar liefst ruim 210 aanmeldingen ontvangen! Een nieuw record. En daarmee kunnen we stellen dat de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland is! De Kribkesroute Liempde bestaat dit jaar uit drie wandelroutes en een speciale kinderroute die langs de ruim 210 kerststallen voeren.

Digitale wandelroute

Startpunt voor de Krikbesroute is het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Liempde. De routefolders zijn verkrijgbaar bij dit startpunt, Café De Durpsherberg, Het Wapen van Liempde, Café ’t Huukske en ’t Struifhuis. Ook is er dit jaar een digitale versie van de route, die eenvoudig te gebruiken is op iedere smartphone. Via deze digitale route kun je allerlei leuke informatie vinden over de kribkes waar je langs loopt. Scan hiervoor de QR-code uit de folder of vanaf het spandoek bij de startlocatie. Of bekijk de route via de website www.kribkesrouteliempde.nl/route. Naast de vier wandelroutes, is het ook mogelijk om fietsuitstapjes te maken naar de buurtschappen Hezelaar, Kasteren en Vrilkhoven.

Treintje

Op verschillende dagen rijdt er een treintje langs de Kribkesroute, te weten op 20, 24, 25, 26 en 30 december. Leuk voor de kinderen! Kaartjes voor het treintje worden voor € 2,00 verkocht bij Het Wapen van Liempde, Café De Durpsherberg en Café ’t Huukske.


Deel: