Gidsencursus

Gidsencursus Liempde 2016

Gidsencursus maart 2016

D’n Liempdsen Herd is het startpunt om Liempde en de omgeving te verkennen. Vanuit deze functie bestaat de behoefte aan een gidsenpool met voldoende goed opgeleide gidsen. Daarom heeft de projectgroep Promotie een gidsencursus opgezet in samenwerking met Natuurwerkgroep Liempde, Kèk Liemt, IVN Rooi, ARK Natuurontwikkeling en Brabants Landschap.

De eerste basiscursus voor gidsen is in mei 2017 afgerond en de tweede is in september 2017 van start gegaan. Tientallen gediplomeerde gidsen verzorgen inmiddels met regelmaat rondleidingen en excursies voor SPPiLL. De ambassadeurscursus is inmiddels al drie keer met succes aangeboden. Wend je voor meer informatie tot info@sppill.nl

Basis- en ambassadeurscursus

In maart 2016 is de basiscursus gestart waaraan twaalf cursisten meedoen. De cursus duurt tot medio april 2017. Ze leren hierbij over de historie van Liempde, de natuur en het landschap. De docenten hebben allemaal een bepaalde specialisatie. SPPiLL werkt hierin samen met kenners van bijvoorbeeld Brabants Landschap, Kèk Liemt, Natuurwerkgroep Liempde, IVN en Het Groene Woud. Het is de bedoeling dat de cursisten na afloop rondleidingen en excursies geven vanuit Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd. Na afronding van de basiscursus, kunnen de cursisten deelnemen aan een aanvullende cursus om op bepaalde onderwerpen dieper in te gaan, bijvoorbeeld over natuurgebieden, flora & fauna en de edelherten in natuurgebied De Scheeken.

Ambassadeurscursus

In september 2016 startte ook de ambassadeurscursus van SPPiLL. Hier deden negentien deelnemers aan mee. De ambassadeurscursus is minder uitgebreid en eindigde in januari 2017. De cursus is met name interessant voor horecaondernemers en ondernemers op het gebied van toerisme. Daarnaast is het ook interessant voor inwoners die meer willen weten over hun eigen dorp. Tijdens de ambassadeurscursus leren de cursisten hoe zij toeristische bezoekers kunnen voorzien van informatie over Liempde en Het Groene Woud. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de historie van het dorp en Het Groene Woud, de natuur (flora & fauna) en het omliggende landschap. Ook leren de cursisten alles over gastheerschap. De cursisten hoeven na afloop niet deel te nemen aan de aan de gidsenpool. Voor de ambassadeurscursus wordt een bijdrage van € 25,- gevraagd.


Deel: