Groot evenement rondom opening D’n Liempdsen Herd op 8 oktober

Rondom de opening van bezoekers- en ontmoetingscentrum D’n Liempdsen Herd wordt op zondag 8 oktober van 12.00 tot 17.00 uur een groot evenement georganiseerd onder de noemer ‘Liempde pakt Uit’. D’n Liempdsen Herd is dan voor de eerste keer geopend. Daarnaast vinden er veel leuke activiteiten plaats in het centrum van Liempde en in een speciaal voor deze gelegenheid geplaatste feesttent achter D’n Liempdsen Herd. Vele Liempdse verenigingen, bij D’n Liempdsen Herd betrokken partners en diverse muziekgroepen geven acte de présence op deze dag en zorgen ervoor dat het feest is in Liempde! Gevierd wordt namelijk de afronding van de herinrichting van de dorpskern, de opening van het nieuwe bezoekers- en ontmoetingscentrum D’n Liempdsen Herd en de afronding van diverse andere SPPiLL-projecten in Liempde. Met het feestprogramma laat Liempde op alle fronten zien dat het mooier, gastvrijer en toegankelijker is geworden dan ooit.

De feestelijke activiteiten van ‘Liempde pakt uit’ starten om 12.00 uur met het openen van het ganzenbordspel op de kioskvloer door wethouder Peter van de Wiel en vervolgens het aansnijden van een taart van enkele m2 groot in de feesttent achter D’n Liempdsen Herd. Voor elke bezoeker is er gratis taart (totdat de taart op is uiteraard). In de feesttent is de hele middag muziek van Small Experience, zijn er kinderactiviteiten zoals knorpoenen maken en schminken en zijn er heerlijke streekproducten te koop zoals pompoensoep en aardappel-twisters. D’n Liempdsen Herd is de hele middag geopend; vrijwilligers staan klaar om bezoekers rond te leiden door de tot bezoekerscentrum omgetoverde monumentale boerderij.

Stempelkaarten en loterij

Het gehele centrum van Liempde is zondag 8 oktober afgesloten voor doorgaand verkeer. Door het gebied is een wandelroute uitgezet langs diverse gerealiseerde SPPiLL-projecten. Op de route is voor jong en oud van alles te zien, te doen en te proeven dankzij de medewerking van muziekgroepen, plaatselijke verenigingen, betrokken organisaties en ondernemers.
Deelnemers aan de wandelroute kunnen op hun tocht stempels verzamelen. Wie een volle stempelkaart inlevert, maakt diezelfde dag nog kans op leuke prijzen in de ‘Liempde pakt uit’-loterij. De hoofdprijs: een half scharrelvarken (dat uiteraard in keurig gesneden lapjes en vacuüm verpakt bij de winnaar thuis wordt bezorgd).
Wie nóg meer van Liempde wil zien, kan een rondrit maken met een trein. Deze rijdt de hele middag twee keer per uur door het dorp. De treinritten zijn onder begeleiding van een door SPPiLL opgeleide Gastvrij Liempde-gids.

Sponsoring en bijdragen

De restauratie en verbouwing van D’n Liempdsen Herd was niet mogelijk geweest zonder de inzet van tientallen vrijwilligers, sponsoring van vele leveranciers, inbreng van diverse partnerorganisaties (zoals Stichting Kèk Liemt, Natuurwerkgroep Liempde, Brabants Landschap en Stichting de Brabantse Boerderij) en de financiële bijdragen van onder meer Kloppend Hart van Het Groene Woud (programma Landschappen van Allure), Provincie Noord-Brabant, gemeente Boxtel, Rabobank, Streekfonds Het Groene Woud, Oranje Fonds, ANWB, Prins Bernard Cultuurfonds en Stichting Doen.


Deel: