Herinrichting centrum Liempde

Herinrichting centrum 25-10-2016 - Foto: Ruud van NooijenVan september 2016 tot en met ongeveer maart 2017 vonden er werkzaamheden plaats in het centrum van Liempde. Het centrum werd in zijn geheel verfraaid, veiliger, autoluwer en meer uitnodigend. Voor SPPiLL was dit een van de grootste projecten die zij als burgerinitiatief in samenwerking met de gemeente Boxtel uitvoerde. Jan van den Boomen BV was de aannemer. Hieronder worden de werkzaamheden die verricht zijn nog eens weergegeven.

Inmiddels zijn de werkzaamheden afgerond en heeft Liempde een fraai nieuw ingericht centrum. Het hele proces werd door Lieke Faber in beeld vastgelegd. Natuurlijk zijn de filmpjes terug te kijken:

Filmpje 1

Filmpje 2

Filmpje 3

Filmpje 6

Filmpje 7

Filmpje opening centrum

Wat zijn de plannen?

Het projectgebied begint grofweg bij D’n Tip en eindigt bij de kruising Nieuwstraat/Vlasspeistraat, met daar tussenin het Broekegangske, het Concordiapark, ’t Kaarpad en het Raadhuisplein. Daarnaast gaan ook gedeelten van de Oude Postbaan, Keefheuvel, Oude Dijk en Den Achterhof op de schop. De wegen en trottoirs worden opnieuw bestraat, de lantaarnpalen deels vervangen, de aanwezige parkeerplaatsen herverdeeld, de wegen versmald, de toegankelijkheid voor mindervaliden verbeterd en daarnaast wordt ook het Raadhuisplein opnieuw ingericht. Het plein wordt parkeervrij en ingericht als een soort ‘ontmoetingsplein’ (bij het oude raadhuis) en ‘culinair plein’ (bij Het Wapen van Liempde). Op het plein bij het oude raadhuis komt tevens de weekmarkt.

plangebied-herinrichting-centrum-het-concordiapark-krijgt-een-opknapbeurtVervanging riool en plannen Concordiapark

Naast de wensen van SPPiLL, zijn ook de wensen van de gemeente Boxtel in de plannen opgenomen. Vanaf D’n Tip tot aan de kruising Nieuwstraat/Vlasspreistraat wordt het riool vervangen en vergroot. Ook vinden er werkzaamheden plaats in het Concordiapark. Twaalf kastanjebomen zijn aangetast met de kastanjebloedingsziekte en worden vervangen door lindebomen. De drie grote, monumentale kastanjebomen blijven staan (deze zijn niet aangetast). Daarnaast wordt ook het gras opnieuw ingezaaid en komen er hegjes tussen de bomen. Het park krijgt de functie van ‘muziekplein’ en wordt in de toekomst nog beter bruikbaar voor de organisatie van activiteiten en evenementen.

Planning

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. Fase 1, die op maandag 19 september is gestart,  omvat de werkzaamheden aan de Barrierweg vanaf de splitsing Roderweg/Barrierweg tot aan Slagerij Beerens en werkzaamheden aan de Keefheuvel (vanaf Broekegangske tot aan D’n Achterhof). Eind september wordt ook een deel van de te vervangen bomen in het Concordiapark gekapt (aan de zuidzijde van het park). De herinrichting van het centrum is naar verwachting in februari 2017 afgerond.

Download – Planning en fasering herinrichting centrum

Omleidingen

We ontkomen helaas niet aan omleidingen. Jan van den Boomen BV zorgt ervoor dat de aanliggende panden en winkels van de werkgebieden in ieder geval te bereiken zijn voor voetgangers. Een omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven. Bij de invalswegen van Liempde wordt aangegeven dat het centrum voor doorgaand verkeer is afgesloten. De bushalte bij het Concordiapark is verplaatst naar de hoek Nieuwstraat-Heesterbos. De bushalte blijft op deze plek gedurende de hele periode van de herinrichtingswerkzaamheden.

Download – Omleidingsroute herinrichting centrum Liempde

Aanspreekpunt en inloopuur

Ad van Rooij is namens Jan van den Boomen BV het aanspreekpunt. Hij is dagelijks te bereiken via 06-22516365. Tevens heeft Jan van den Boomen BV een uitvoerder, die veelal op het werk aanwezig is. Dit is Joost van Creij en te bereiken via 06-10978502. Verder organiseert Jan van den Boomen BV ook een wekelijks inloopuurtje voor vragen. Het inloopuur is op maandagochtend van 9.30 uur tot 10.30 uur in het oude raadhuis (Raadhuisplein 1, ingang aan de zijde van de Regiobank). De eerste staat gepland op maandag 26 september.

Downloads

Tekening projectgebied

Presentatie informatieavond 26 september 2016

Presentatie informatieavond 14 april 2016


Deel: