Informatieavond 21 dec: Aanpassing kruising Roderweg-Barrierweg en voetpad Roderweg

Op donderdag 21 december organiseert SPPiLL in samenwerking met Rolstoelvriendelijk Liempde en de gemeente Boxtel een openbare informatieavond over aanpassing van de kruising Roderweg-Barrierweg en realisatie van een volwaardig voetpad langs de Roderweg. De informatieavond vindt plaats in D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 te Liempde. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur.

 In april 2017 is het heringerichte centrum van Liempde geopend. Tijdens het voorbereidingstraject van de herinrichting heeft SPPiLL zich hard gemaakt voor de aanpassing van de kruising Roderweg-Barrierweg. Reden hiervoor was het creëren van een duidelijke verbinding tussen het heringerichte centrum en D’n Tip en hiermee een goede afronding van beide projecten. Daarnaast is het de bedoeling met de aanpassing van de kruising het doorgaand vrachtverkeer te ontmoedigen door het centrum te rijden. De gemeente had de aanpassing van de kruising ook al enige tijd op haar vizier en heeft extra geld gereserveerd voor de aanpassingen van de kruising en tegelijkertijd voor het vervangen van de verharde berm langs de Roderweg door een volwaardig voetpad.

Rolstoelvriendelijk Liempde

In het afgelopen anderhalf jaar heeft ook het burgerinitiatief Rolstoelvriendelijk Liempde haar plannen ontwikkeld en – ondersteund door 1.500 handtekeningen – voorgelegd aan de gemeente. Met als resultaat dat de gemeenteraad geld heeft gereserveerd voor de uitvoering van het plan van Rolstoelvriendelijk Liempde. Onderdeel van dit plan is eveneens het realiseren van een volwaardig voetpad langs de Roderweg tot aan de Hamsestraat.

Openbare informatieavond 21 december

Door bovenstaande ontwikkelingen zijn in samenwerking tussen Rolstoelvriendelijk Liempde, de gemeente Boxtel en SPPiLL de eerste ideeën uitgewerkt voor aanpassing van de kruising Roderweg-Barrierweg en de realisatie van een volwaardig voetpad langs de Roderweg vanaf de Barrierweg tot aan de Hamsestraat. De plannen hiervoor worden gepresenteerd en besproken op een openbare informatieavond. Deze wordt gehouden op donderdag 21 december a.s. in D’n Liempdsen Herd, Barrierweg 4 te Liempde. Aanvang 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Iedereen is van harte welkom.


Deel: