Herinrichting centrum Liempde

Een gedeelte van het plangebied in het centrum van LiempdeOp dinsdag 29 maart heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel een definitief besluit genomen over de herinrichting van het centrum in Liempde. De werkzaamheden staan gepland van eind augustus 2016 tot begin 2017. SPPiLL is opdrachtgever van dit project in nauwe samenwerking met de gemeente Boxtel.

Het projectgebied begint grofweg bij D’n Tip en eindigt bij de kruising Nieuwstraat/Vlasspeistraat, met daartussenin het Concordiapark, ’t Kaarpad en het Raadhuisplein. Daarnaast gaan ook gedeelten van de Oude Postbaan, Keefheuvel, Oude Dijk en Den Achterhof op de schop. De straten en trottoirs worden opnieuw ingericht (met gebruik van bestaande materialen), de aanwezige parkeerplaatsen worden duidelijker herverdeeld, de wegen worden versmald zodat ze minder aantrekkelijk worden voor doorgaand vrachtverkeer en daarnaast wordt ook het Raadhuisplein opnieuw ingericht. Het plein wordt parkeervrij en wordt een soort ‘ontmoetingsplein’ (bij het oude raadhuis) en ‘culinair plein’ (voor Het Wapen van Liempde). Het Concordiapark krijgt de functie van ‘muziekplein’ en wordt in de toekomst nog beter geschikt voor de organisatie van activiteiten. Om de werkzaamheden goed en professioneel uit te voeren, werkt SPPiLL samen met het bedrijf  Grasveld Civiele Techniek uit Beek en Donk.

Gecombineerd met plannen gemeente

Naast de wensen van SPPiLL, zijn ook de wensen van de gemeente Boxtel in de plannen opgenomen. De gemeente wil namelijk een gedeelte van het riool vervangen en vergroten en het groen in het Concordiapark duurzaam verbeteren. Twaalf kastanjebomen zijn aangetast met de kastanjebloedingsziekte en worden daarom vervangen door lindebomen. De drie grote, monumentale kastanjebomen blijven staan (deze zijn niet aangetast). Daarnaast wordt ook het gras opnieuw ingezaaid en komen er hegjes.

 

Presentatie informatieavond en tekening

Op donderdag 14 april is er een informatieavond geweest over de plannen. Om volledig op de hoogte te zijn van wat er gaat gebeuren, kunt u hieronder de presentatie en gedetailleerde tekening van het projectgebied downloaden.

Download hier de presentatie

Download hier de tekening 

 

Foto’s informatieavond 14 april

Fotograaf: Ruud van Nooijen

 


Deel: