Informatievoorziening

Wat kunnen bezoekers bij D’n Liempdsen Herd beleven, welke informatie wordt geboden en hoe kun je die informatie op een interactieve manier overbrengen? De werkgroep Informatievoorziening heeft hier op eigentijdse en multimediale wijze invulling aan gegeven, waarbij recht is gedaan aan de historische uitstraling van het pand. In 2018 zijn de voorzieningen nog verder geactualiseerd en uitgebreid, onder meer met interactieve ’touchtables’.

Boerderij, Liempde en Het Groene Woud

De informatie wordt opgedeeld in drie verschillende niveaus. De boerderij zelf, het kransakkerdorp Liempde en het Nationaal Landschap Het Groene Woud. Ieder onderwerp heeft zijn eigen verhaal. Het vormt de rode draad door alles wat je in de boerderij tegenkomt. Nu speelt de vraag welke ruimte wat voor informatie krijgt en hoe deze informatie wordt gepresenteerd. Daarbij gaat het niet alleen om informatievoorziening, maar ook om interactie en doe-dingen. De bezoekers kunnen echt iets beleven in D’n Liempdsen Herd. Het historische karakter van de boerderij blijft bestaan, maar het wordt gecombineerd met moderne technieken. Vernieuwing, openheid en ontmoeting spelen een belangrijke rol.

Samenwerking SintLucas

Voor de invulling van verschillende ruimten gaat SPPiLL samenwerken met SintLucas in Boxtel. De studenten van deze school starten vanaf september met vier verschillende projecten over het bezoekerscentrum. Ze gaan aan de slag met de inrichting en informatievoorziening van verschillende ruimten en maken creatieve voorstellen. In het hart van de boerderij bevindt zich ook een bedstee. Ook hier gaan ze mee aan de slag. De studenten maken een creatief ontwerp waarbij de oude functie als slaapplek zichtbaar is, maar iets creatiefs, interactiefs of educatiefs gebeurt als je de deurtjes opent. Mooie opgaven die hopelijk mooie uitkomsten bieden.

Werkgroepleden:

  • Peter van den Hurk (voorzitter)
  • Pim Bressers
  • Daniëlle Breuer
  • Esther van der Heijden
De eerste ideeën voor de drie verschillende niveaus informatievoorziening (de boerderij, Liempde, en Het Groene Woud) zijn ontstaan tijdens een creatieve workshop in oktober 2015. De basis zie je duidelijk terug in deze mindmap.

De eerste ideeën voor de drie verschillende niveaus informatievoorziening (de boerderij, Liempde en Het Groene Woud) zijn ontstaan tijdens een creatieve workshop in oktober 2015. De basis zie je duidelijk terug in deze mindmap die toen gemaakt is.


Deel: