Klompenmars door Liempde

Meer weten over de klompenhistorie van Liempde? Doe dan zondag 16 september mee aan de Klompenmars door Liempde. Een wandelexcursie door Liempde o.l.v. een gids van Gastvrij Liempde. De excursie start om 10.00 uur vanaf D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde) en is rond 12 uur afgelopen.

In 1890 telde Liempde 29 klompenmakerijen en was daarmee een echt klompenmakersdorp. De vele wilgen en populieren rondom Liempde verklaarden de grote bedrijvigheid, want van die houtsoorten worden de meeste klompen gemaakt. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd met het maken van klompen veel geld verdiend, omdat het leger ze in grote hoeveelheden bestelde. In 1929 wordt er elektriciteit aangelegd in Liempde, waarna veel klompenmakers overstappen op machinale productie. Het ouderwetse handwerk sterft langzaam uit. Anno nu is er nog één klompenmakersbedrijf in Liempde gevestigd, dat van de familie Traa aan de Kapelstraat.

Klompenmars

Een deskundige gids van Gastvrij Liempde neemt geïnteresseerden zondag 16 september mee op Klompenmars door Liempde. De wandeling gaat langs vele plekken die een zichtbare of onzichtbare relatie hebben met de klompenhistorie van Liempde. De excursie start om 10.00 uur vanaf D’n Liempdsen Herd (Barrierweg 4 in Liempde) en is rond 12 uur afgelopen. De kosten voor deelname bedragen vijf euro per persoon. Dit is inclusief kopje koffie of thee na afloop.

Week van het muntje

Van 15 tot en met 23 september vindt in Liempde de Week van het Muntje plaats. Tegen inlevering van één of meerdere Op Liemt Gemunt-muntjes ontvang je korting bij Op Liemt Gemunt-deelnemers. Ook D’n Liempdsen Herd is deelnemer van Op Liemt Gemunt geworden. Daarom krijg je korting bij deelname aan de Klompenmars. Tegen inlevering van twee Op Liemt Gemunt-muntjes bedragen de kosten drie euro per persoon i.p.v. de reguliere deelnameprijs van vijf euro.


Deel: