Leden Jeugdnatuurwacht leggen een wilgenvlechttunnel aan op D’n Tip

Donderdagmiddag 16 maart hebben leden en vrijwilligers van Jeugdnatuurwacht Liempde een wilgenvlechttunnel aangelegd op D’n Tip. De natuurlijke speelvoorziening maakt deel uit van het speeltuintje dat gerealiseerd wordt in de punt waar de Rosenlo en de Rosenhofstraat samenkomen. Op verzoek van SPPiLL ontfermde de Jeugdnatuurwacht zich over de natuurlijke speeltunnel.

De wilgentakken zijn afkomstig van de knotwilgen aan het Hollands Diep, gelegen op Landgoed Velder. De aanleg viel nog niet mee, omdat de takken vrij dik zijn en daardoor lastig te buigen. “Het is de bedoeling dat we de toppen bovenin bij elkaar binden”, aldus vrijwilliger Bert Habraken. “Dan ontstaat er een echte tunnel waar kinderen doorheen kunnen kruipen of lopen.”

Het speeltuintje is bedacht door tuinontwerpster Marja Gijben. Behalve de wilgenvlechttunnel worden er ook klimstammen, een klimtunnel en een kruipbuis gerealiseerd. “Met het speeltuintje zijn de werkzaamheden op D’n Tip bijna afgerond”, vertelt Mart van Dulmen, voorzitter van de projectgroep Liemt in Uitvoering. “We moeten alleen nog een bijenhotel, een bankje en steunen voor fietsen plaatsen.”


Deel: