Liempde Pakt Uit! – SPPiLL houdt groots ‘oogstfeest’ voor inwoners en bezoekers

Zondag 8 oktober 2017 is het feest in Liempde. Onder de noemer ‘Liempde pakt uit’ zijn inwoners en bezoekers van 12.00 tot 17.00 uur van harte welkom in het dorpscentrum. Daar houdt SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) een ‘oogstfeest’ om de afronding te vieren van de herinrichting van de dorpskern. Ook de opening van het nieuwe Bezoekers- en Ontmoetingscentrum D’n Liempdsen Herd hoort daarbij. Verder krijgen tal van andere SPPiLL-projecten in Liempde op deze dag de aandacht die ze verdienen. Daarvoor is een verrassend feestprogramma samengesteld dat op alle fronten laat zien dat Liempde mooier, gastvrijer en toegankelijker is geworden dan ooit. Dit mede dankzij de medewerking van vele betrokken organisaties, Liempdse verenigingen en muziekgroepen.

Veel mensen weten het nog: de vervallen boerderij aan de Barrierweg, de straten en stoepen in Liempde die behoorlijk toe waren aan verbetering en het Concordiapark dat meer charme verdiende dan ze daadwerkelijk had… Dat is in het vernieuwde dorpscentrum allemaal verleden tijd. Er zijn bovendien vele extra’s toegevoegd (onder meer de restauratie van een bakhuis, erven en waterputten, het planten van hoogstamfruitbomen) die de karakteristieke kenmerken van Liempde nog meer benadrukken. Inwoners en bezoekers krijgen op 8 oktober de gelegenheid om alle resultaten met eigen ogen te zien.

Programma

  • Opening met taart

De feestelijke activiteiten van ‘Liempde pakt uit’ starten om 12.00 uur met het aansnijden van een taart van enkele m2 groot. Dat gebeurt op het achtererf van de door SPPiLL volledig gerestaureerde monumentale boerderij D’n Liempdsen Herd. In dit nieuwe Bezoekers- en Ontmoetingscentrum is er dan voor elke bezoeker een taartpunt, beschikbaar gesteld door de plaatselijke COOP die er een statiegeldactie voor hield.

  • Bezichtiging D’n Liempdsen Herd

D’n Liempdsen Herd is de hele middag geopend; vrijwilligers staan klaar om bezoekers rond te leiden door de monumentale boerderij. Op het achtererf kunnen mensen eveneens de hele middag genieten van muziek, een hapje en een drankje.

  • Verrassende wandelroute

SPPiLL ontwikkelde speciaal voor ‘Liempde pakt uit’ een wandelroute langs SPPiLL-projecten, inclusief het unieke Ganzenbord op de kiosk in het Concordiapark. Op de route is voor jong en oud van alles te zien, te doen en te proeven dankzij de medewerking van muziekgroepen, plaatselijke verenigingen, betrokken organisaties en ondernemers.

  • Route per treintje

Wie nóg meer wil zien van wat SPPiLL in Liempde heeft gerealiseerd, kan een rondrit maken met een trein. Deze rijdt de hele middag door het dorp om Liempde in al haar facetten aan bezoekers te laten zien. De treinritten zijn onder begeleiding van een gids.

  • Loterij

Deelnemers aan de wandelroute kunnen op hun tocht stempels verzamelen. Wie een volle stempelkaart inlevert, maakt diezelfde dag nog kans op leuke prijzen in de ‘Liempde pakt uit’-loterij. De hoofdprijs: een half scharrelvarken (dat uiteraard in keurig gesneden lapjes en vacuüm verpakt bij de winnaar thuis wordt bezorgd).


Deel: