Liempdse festiviteiten en startsein herinrichting D’n Tip tijdens Boxtel En Route

Programma Boxtel En RouteOp zaterdag 11 juni staat de gemeente Boxtel in het teken van Boxtel En Route. Op deze dag zijn er in de wijken en dorpen van de gemeente allerlei activiteiten te beleven. Ook in Liempde wordt er van alles georganiseerd. Het programma begint om 12.30 uur met het officiële startsein voor de herinrichting van D’n Tip. De starthandeling wordt verricht door burgemeester Mark Buijs en wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel. Van 13.00 tot 16.00 uur is er op D’n Tip ook informatiemarkt en kunnen bezoekers op verschillende tijdstippen deelnemen aan wandel- en fietstochten onder leiding van een gids. Toekomstig bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd stelt ook haar deuren open. Iedereen is van harte welkom!

Boxtel En Route is het vervolg van de Boxteldag 2015. Het programma geeft inwoners, ondernemers, verenigingen en initiatiefnemers de gelegenheid om kennis te maken met elkaars krachten. Al fietsend, wandelend of met de auto kan iedereen ontdekken wat de verschillende kernen en wijken van Boxtel te bieden hebben. Boxtel En Route start om 10.00 uur met de huldiging van alle sportkampioenen in het Boxtelse centrum. Andere festiviteiten die op het programma staan zijn onder meer de opening van een generatie/beweegtuin in Boxtel-Oost, een roofvogelshow in Lennisheuvel en sportclinics in de Boxtelse wijken Munsel, Selissen en In Goede Aarde. In Liempde start het programma om 12.30 uur. De Liempdse activiteiten worden georganiseerd door de gemeente Boxtel in samenwerking met Dorpsberaad Liempde, stichting Kèk Liemt en SPPiLL.

Starthandeling herinrichting D’n Tip

Op D’n Tip aan de Barrierweg in Liempde geven burgemeester Mark Buijs en wethouder Peter van de Wiel het startsein voor de herinrichting van dit evenemententerrein. Voor D’n Tip staan de komende tijd grote werkzaamheden op de planning. Onder het terrein wordt een rioolwaterbergingskelder gerealiseerd. De kelder is een tijdelijke opslagruimte voor overtollig rioolwater en zal het wateroverlast bij hevige regenbuien in het centrum aanzienlijk verminderen. De bouw van de kelder is volgens planning in september gerealiseerd. Daarna start SPPiLL met de herinrichting van het bovengrondse gedeelte. Er komen onder meer fiets- en autoparkeerplaatsen met elektrische oplaadfaciliteiten, een bloemenplukhoek met insectenhotel, een houten veldpoort als evenementenoprit en speelvoorzieningen gemaakt van natuurlijke materialen. D’n Tip wordt het startpunt om Liempde en de omgeving te voet of met de fiets te ontdekken.

Festiviteiten in centrum Liempde

Tijdens Boxtel En Route is er van 13.00 tot 16.00 uur een informatiemarkt op D’n Tip. Hier komen de bezoekers alles te weten over de plannen van de gemeente Boxtel en SPPiLL op D’n Tip. De kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen. Ook D’n Liempdsen Herd is open voor het publiek. Deze monumentale boerderij aan de Barrierweg 4 wordt momenteel verbouwd en gerestaureerd om vanaf 2017 te functioneren als bezoekerscentrum over Liempde en Het Groene Woud. Een  mooie manier om beide locaties te bezoeken is door deel te nemen aan de ‘Liempdse droge voeten tocht’. Tijdens deze wandel- en fietstochten vertelt een gids van stichting Kèk Liemt meer over waterbeheersing in Liempde en de ontwikkelingen in de geschiedenis. De wandeltochten vertrekken om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur en de fietstochten om 13.00 uur en 15.00 uur. Ze starten bij D’n Tip en eindigen bij D’n Liempdsen Herd. Iedereen die tijdens Boxtel En Route ook de festiviteiten in het centrum van Boxtel wil beleven, kan aansluiten bij de laatste fietstocht van 15.00 uur. Deze eindigt namelijk op de Markt in Boxtel.


Deel: