Liemt Lopt Uit Kerstmarkt op vrijdag 12 december

Op vrijdag 12 december organiseert de SPPiLL projectgroep ‘Het Wij-Gevoel’ in samenwerking met JAS Liempde de traditionele Liemt Lopt Uit kerstmarkt. Een gezellige markt met vermaak voor jong en oud. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten en ervaren wat er in het dorp te beleven is. De markt begint om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur. De opzet is grotendeels hetzelfde als voorgaande jaren, maar de locatie wordt een klein beetje verschoven. Dit jaar vindt de kerstmarkt namelijk niet in het Concordiapark plaats, maar op het Raadhuisplein rondom De Vuurput. Eerder in de middag – vanaf 15.00 uur – is JAS Liempde al druk in de weer met de verkoop van kerstbomen.

Bij de kraampjes van de ondernemers van Op Liemt Gemunt is weer van alles te beleven en te proeven. Daarnaast tonen de Liempdse verenigingen hun (muzikale) vaardigheden. Zij maken de kerstmarkt compleet met verrassende optredens en mooie taferelen. Volgens de nieuwe traditie wordt ook een mooie kerstboom opgetuigd met de mooiste kerstballen van Liempde. Tot slot krijgen rond 20.30 uur de Liempdse verenigingen de cheques van Op Liemt Gemunt uitgereikt. Ook dit jaar is er weer een fiks bedrag bijeen gespaard. Simpelweg door boodschappen te doen bij de Liempdse ondernemers. Natuurlijk zijn de bezoekers na afloop van de kerstmarkt van harte welkom in de Liempdse horecagelegenheden. Het is een avond die in het teken staat van Liempdse saamhorigheid en gezelligheid in winterse sferen.

Op Liemt Gemunt-Kerstspeurtocht
Traditiegetrouw wordt Liempde tijdens de wintermaanden weer sfeervol verlicht met Liemt in het Licht. De officiële ontsteking van Liemt in Licht vindt plaats tijdens de kerstmarkt. Daarnaast komt er dit jaar ook weer een mooie kribkesroute die de wandelaars langs alle verlichte, grote en kleine kerststallen leidt. Om de wandeltocht nog leuker te maken, is er voor het eerst een Op Liemt Gemunt-Kerstspeurtocht. Hier kan iedereen aan meedoen terwijl ze de kribkesroute lopen. De kribkesroute is te bewandelen van 12 december 2014 t/m 6 januari 2015. Bij alle Op Liemt Gemunt ondernemers is ergens in de etalage een letter te vinden. Alle letters gevonden? Dan kan het puzzelen echt beginnen! Wanneer de deelnemers denken de juiste zin te hebben gemaakt, mogen ze deze invullen op de antwoordkaart. Hiermee maken ze kans op mooie prijzen zoals een tablet! De antwoordkaarten zitten in de nieuwe folders van de Liemt Lopt Uit kerstmarkt en zijn verkrijgbaar bij alle Op Liemt Gemunt-ondernemers. De prijsuitreiking is op zaterdag 3 januari om 16.00 uur bij de pomp op de Keefheuvel, voorafgaand aan Woutertje Kaboutertje.


Deel: