Liemt lopt Uit Kerstmarkt op zaterdag 16 december in centrum Liempde

Ook dit jaar organiseren de ondernemers van Op Liemt Gemunt de Liemt Lopt Uit Kerstmarkt. De Kerstmarkt is zaterdag 16 december van 16.00 tot 19.30 uur op en rondom het Raadhuisplein in Liempde. Er zijn leuke activiteiten, kraampjes van verenigingen en Op Liemt Gemunt-ondernemers, een stempelroute waarmee mooie prijzen te winnen zijn, muziek, lekkere hapjes en drankjes. Ook het jaarbedrag van Op Liemt Gemunt wordt bekend gemaakt tijdens de Kerstmarkt. Uiteraard is er na afloop volop gelegenheid om na te borrelen in een van de gezellige cafés.

 In het centrum van Liempde staan kraampjes van verenigingen en Op Liemt Gemunt-ondernemers. Met een stempelkaart ga je van het ene naar het andere kraampje, waarbij je bij deelname aan de activiteiten en het nuttigen van gerechtjes kunt sparen voor stempels. Deelnemers kunnen de stempelkaart ophalen bij het start- en finishpunt bij de vuurput op het Raadhuisplein. Het is de bedoeling om elf stempels te verzamelen. Onder de ingeleverde kaarten worden negentien prijzen verloot: achttien Op Liemt Gemunt-waardebonnen van twintig euro en een hoofdprijs ter waarde van honderd euro in Op Liemt Gemunt-waardebonnen.

Lekkere hapjes en leuke activiteiten

Tijdens de Liemt lopt Uit Kerstmarkt wordt ook voor voldoende kleine hapjes en heerlijke winterse gerechten gezorgd. Iedereen kan dus gerust met een lege maag komen. De gerechten zijn verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen. Hierbij delen de ondernemers ook nog eens volop Op Liemt Gemunt-muntjes uit. De muntjes vertegenwoordigen een geldbedrag en bezoekers kunnen de muntjes besteden bij de verenigingen op de markt. Zij organiseren allerlei spelletjes, opdrachten en andere activiteiten langs de route. Ook wordt tijdens de Kerstmarkt weer het jaarlijkse eindbedrag van Op Liemt Gemunt bekend gemaakt. Elke vereniging ontvangt in de week voor de Kerstmarkt een puzzelstuk. Het puzzelstuk vormt een onderdeel van de grote cheque die tijdens de Kerstmarkt in elkaar gezet wordt. Geen enkel puzzelstukje mag ontbreken, dus het is de bedoeling dat van elke vereniging minimaal één vertegenwoordiger met het puzzelstukje naar de Kerstmarkt komt.

Kribkesroute

De Kerstmarkt is de start van een reeks winterse activiteiten in Liempde. Tijdens de markt start namelijk ook de Krikbesroute. Dit jaar is het alweer de zesde editie. Elk jaar breidt het aantal kerststallen langs de route zich uit. Dit jaar hebben we maar liefst ruim 210 aanmeldingen ontvangen! Een nieuw record. En daarmee kunnen we stellen dat de Kribkesroute de grootste kerststallenroute van Nederland is! De Kribkesroute Liempde bestaat dit jaar uit drie wandelroutes en een speciale kinderroute die langs de 210 kerststallen voeren. De folders met de wandelroutes zijn verkrijgbaar op de markt. De route is te lopen tot en met 6 januari 2018. Ook is er op zondag 17 december de WinterWonderZondag. Dan worden langs de Kribkesroute allerlei leuke en sfeervolle activiteiten georganiseerd. In combinatie met de lichtjes langs de gevels van Liemt in het Licht is Liempde weer een echte winterse belevenis!


Deel: