Liemt Lopt Uit op 11 december in ander jasje

Kinderen op de ezelkar tijdens de kerstmarkt - Foto: Gerard SchalkxOp vrijdag 11 december wordt de zesde editie van de Liemt Lopt Uit Kerstmarkt georganiseerd. Echter, nu in een wat ander jasje dan voorgaande jaren. Naast Op Liemt Gemunt-ondernemers, staan er ook kraampjes van andere Liempdenaren die hun producten of lekkere hapjes aanbieden. Daarbij worden ook nog eens vrijgevig Op Liemt Gemunt-muntjes uitgegeven. Bovendien ontvangt iedereen bij elke aankoop een lootje voor de loterij met een hoofdprijs van € 380,-, waarvan de uitreiking dezelfde avond plaatsvindt. Uiteraard wordt ook het eindbedrag van Op Liemt Gemunt bekend gemaakt en krijgen de Liempdse verenigingen de cheques uitgereikt. De kerstmarkt vindt plaats op het Raadhuisplein in Liempde van 18.30 tot 22.00 uur.

Koffie/thee, limonade en chocolademelk is net als andere jaren gratis verkrijgbaar op de kerstmarkt. De Op Liemt Gemunt-ondernemers en andere ondernemers bieden hun waren aan tegen een zeer acceptabele (inkoop)prijs. Daarbij worden heel vrijgevig Op Liemt Gemunt-muntjes uitgegeven die dezelfde avond aan een of meerdere van de Liempdse verenigingen – die zich presenteren op de kerstmarkt – geschonken kunnen worden. De Liempdse verenigingen zijn dit jaar sterker vertegenwoordigd dan vorige edities van de kerstmarkt en spannen zich in om zoveel mogelijk muntjes vanuit het publiek te ‘scoren’. Dit op een ludieke en speelse wijze.

Gratis kerstboom

Tijdens de kerstmarkt zijn er allerlei activiteiten te beleven. Er zijn kerstoptredens van diverse Liempdse verenigingen, bezoekers kunnen marshmallows maken bij de vuurput, er is volop muziek en daarnaast kan er bij goed weer een rit gemaakt worden met een ezel. Net als andere jaren, verkoopt JAS-Liempde deze avond weer kerststukjes en kerstbomen. Dit jaar hebben zij een nieuwe actie. Iedereen krijgt een gratis kerstboom bij inlevering van vijftien Op Liemt Gemunt-muntjes. Degenen die minder muntjes hebben krijgen korting. Een boom kost normaal gesproken € 15,-, maar tijdens de kerstmarkt is ieder muntje € 1,- korting waard.

Loterij

Bij iedere aankoop op de kerstmarkt, ontvangen bezoekers een lootje voor de loterij. De trekking is later op de avond om 21.30 uur. Hiermee zijn grote prijzen te winnen! De hoofdprijs bestaat uit negentien waardecheques à € 20,- per stuk (dus in totaal € 380,-) van de Op Liemt Gemunt-ondernemers. De winnaar krijgt dus van iedere ondernemer één cheque. Daarnaast zijn er nog 19 andere prijzen te winnen: een waardecheque van € 20,00 (te besteden bij de betreffende Op Liemt Gemunt-ondernemer). Om de prijzen te winnen is het noodzakelijk om persoonlijk aanwezig te zijn op de kerstmarkt.

Start reeks winterse activiteiten

De Liemt Lopt Uit Kerstmarkt is de start van een reeks winterse activiteiten in Liempde. Op vrijdag 11 december start namelijk ook de Kribkesroute. De Kribkesroute bestaat uit twee mooie wandelroutes die bezoekers langs meer dan 180 kerststallen in Liempde leiden. Daarnaast zijn op zondag 20 en 27 december ook de WinterWonderZondagen. Dan zijn er langs de Kribkesroute en in het centrum van Liempde allerlei leuke activiteiten te beleven! De Kribkesroute wordt uitgegeven in een folder. De folder is  te downloaden via www.gastvrijliempde.nl. Daarnaast is hij ook verkrijgbaar op de kerstmarkt en vanaf 11 december bij diverse Liempdse horecalocaties.


Deel: