Liemt in het Licht

Liemt in het lichtIeder jaar wordt in de winterperiode, samen met de vrijwilligers van verenigingen, in één zaterdag heel de Liempdse kern in een en hetzelfde licht gezet. Het is begonnen in 2009 met een uniforme gevelverlichting bij alle woonhuizen, bedrijfspanden en openbare gebouwen in het centrum van Liempde.In de jaren hierna is het aantal huizen dat verlicht wordt steeds uitgebreid. Vele particulieren vonden het initiatief zo leuk dat zij op eigen kosten hetzelfde verlichtingsmateriaal aanschaften. Het geeft een warm en trots gevoel aan de eigen inwoners en nodigt bezoekers uit tot een winterse wandeling door de kom van Liempde.

Kribkesroute

Tijdens Liemt in het Licht is het sinds 2012 mogelijk om de Kribkesroute te wandelen. De Kribkesroute bestaat uit twee wandelroutes die langs een ongekend aantal kerststallen komen. In de winter is Liempde een ware belevenis!

In de loop der jaren is de Liempdse Kribkesroute uitgegroeid tot de grootste kerststallenroute van Nederland! Tijdens de 2017-editie waren er maar liefst 210 stalletjes te bewonderen. Er zijn vier verschillende wandelroutes ontwikkeld, waaronder routes door het buitengebied, speciaal voor kinderen en speciaal voor minder validen. Ook zijn de routes inmiddels te downloaden op mobiele telefoons.

Het is ook mogelijk om met een speciaal treintje langs de stalletjes te rijden en in 2017 voor voor het eerst de verkiezing van ‘Het meest bijzondere kribke’ plaats.

Liemt in het licht - Kribkesroute


Deel: