Lustrumeditie Kribkesroute met op 18 december WinterWonderZondag

kribkesroute-liemt-in-het-licht-2015-foto-ruud-van-nooijen-2Van zaterdag 17 tot en met zaterdag 31 december is het weer mogelijk om de Kribkesroute – Liemt in het Licht te lopen. Het is alweer de vijfde editie. De Kribkesroute bestaat uit twee wandelroutes die langs meer dan 200 kerststallen in Liempde komen. Daarnaast is er op zondag 18 december de WinterWonderZondag en komen de wandelaars onderweg verschillende muziekgroepen, ludieke acts en kraampjes met winterse hapjes en drankjes tegen. Dit jaar rijdt er ook weer een treintje langs de Kribkesroute. Het is een echte winterse belevenis!

De Kribkesroute in Liempde is in 2012 voor het eerst opgezet. Het eerste jaar waren er ruim vijftig inwoners die een mooie kerststal in de tuin plaatsten. Dit aantal werd de daaropvolgende jaren alleen maar groter en is dit jaar uitgelopen tot meer dan tweehonderd kerststallen. Een nieuw record! Naast de twee wandelroutes, is het ook mogelijk om met de fiets uitstapjes te maken naar Hezelaar, Kasteren, Kleinder Liempde en Vrilkhoven. Startpunten voor de Krikbesroute zijn Café De Durpsherberg, Café ’t Groene Woud, Café ’t Huukske, Het Wapen van Liempde en ’t Struifhuis. Hier zijn vanaf 17 december tevens de folders verkrijgbaar met daarin de twee verschillende routes. De folder is binnenkort ook te downloaden via www.kribkesrouteliempde.nl en www.gastvrijliempde.nl en verkrijgbaar tijdens de Liempdse KerstKluunMarkt op zaterdag 17 december.

WinterWonderZondag

Vanwege het succes van vorig jaar wordt er tijdens deze editie wederom een WinterWonderZondag georganiseerd. Dit jaar is de WinterWonderZondag op 18 december. Op verschillende plaatsen langs de route staan kraampjes met winterse hapjes, chocomel en andere lekkernijen, er is een kleurwedstrijd voor de kinderen, op het gildeterrein aan de Oude Dijk wordt een kerstverhaal voorgelezen. Er is ook volop muziek. Op de terrassen van Het Wapen van Liempde, De Durpsherberg en ’t Huukske spelen dweilorkest Op noar d’Honderd, een groep van Fanfare Concordia Liempde, Noottoestand, het Wereldkoor, smartlappenkoor de Gimmese Smart, troubadour Jan van der Heijden en zangeres Antoinette van Roosmalen. De activiteiten vinden plaats van 13.30 tot 17.00 uur. Kijk op www.gastvrijliempde.nl voor de locaties van de verschillende activiteiten.

Treintje vanaf het Raadhuisplein

Naast de activiteiten van de WinterWonderZondag rijdt er op verschillende dagen ook nog een treintje langs de Kribkesroute. Het treintje rijdt op 17, 18, 21, 25 en 26 december van 13.00 tot 18.00 uur vanaf het Raadhuisplein in Liempde. Leuk voor de kinderen! Kaartjes voor het treintje worden verkocht bij Het Wapen van Liempde, De Durpsherberg en ’t Huukske. Op Tweede Kerstdag delen de bewoners van de Strijpenhof glühwein en warme chocomel uit aan de wandelaars. Kortom, er is van alles te beleven tijdens Kribkesroute.


Deel: