Openingswandeling grenswalroute De Geelders op 19 februari

Afgelopen jaar is hard gewerkt aan de realisatie van de Kartuizergrenswalroute Het Speet in De Geelders (in Liempde). Deze route maakt onderdeel uit van het Grenswallenproject dat door Stichting Brabantse Bronnen i.s.m. SPPiLL is uitgevoerd. Dit project is afgerond en om hierbij stil te staan wordt op zondagochtend 19 februari een openingswandeling over de Kartuizergrenswalroute georganiseerd. De route wordt dan officieel in gebruik genomen door wethouder Peter van de Wiel en bestuursleden van SPPiLL en Stichting Brabantse Bronnen. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om deel te nemen aan de openingswandeling.

De Kartuizergrenswalroute loopt grotendeels over de aanwezige grenswallen in De Geelders. Langs de route staan 13 informatiebordjes. Op ieder routebordje staat informatie over bijvoorbeeld grenswallen en het leven van de kartuizers. Kartuizers zijn streng gelovige monniken die in de vijftiende eeuw in dit gebied leefden. Tijdens de openingswandeling zal Ger van de Oetelaar (bestuurslid Stichting Brabantse Bronnen en gebiedskenner) een toelichting geven op het project, de grenswallen en de historie van De Geelders. Voordat de wandeling van start gaat, verricht wethouder Peter van de Wiel een openingshandeling.

Iedereen welkom

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de openingswandeling. Deelnemers wordt gevraagd om 9.00 uur te verzamelen bij café ’t Groene Woud, Kasterensestraat 23 in Liempde. Wel graag uiterlijk 15 februari even aanmelden via info@sppill.nl. Deelname is gratis. Geadviseerd wordt om wandelschoenen of laarzen te dragen.

Bruggetjes Kartuizergrenswalroute

Aanleg een van de bruggetjes van de Kartuizergrenswalroute – Fotograaf: Ruud van Nooijen


Deel: