Opgave Kribkesroute en activiteiten WinterWonderZondagen Liempde

In Liempde wordt dit jaar voor de vierde keer de Kribkesroute uitgezet.  De Kribkesroute is van 11 december 2015 t/m 6 januari 2016. De organisatie wil proberen het recordaantal van 152 kerststallen van 2014 te verbreken en roept alle Liempdse inwoners op om mee te doen. Afgelopen jaren werden er al tal van leuke activiteiten georganiseerd tijdens de Kribkesroute. Dit is aanleiding geweest om op zondag 20 en zondag 27 december de WinterWonderZondagen te organiseren. Inwoners en verenigingen kunnen hier ook aan meewerken door op (een van) deze twee dagen bij de eigen kerststal of in het centrum van het dorp iets speciaals te organiseren. Liempde wordt omgetoverd tot een waar winterparadijs!

De Kribkesroute in Liempde is in 2012 voor het eerst opgezet door inwoner Anton van de Ven. In totaal waren er toen al maar liefst 53 inwoners die een kerststal in de tuin plaatsten. Dit aantal werd de daaropvolgende jaren alleen maar groter en liep in 2014 op tot 152 kerststallen. De organisatie wil proberen het record van 2014 te verbreken en roept alle inwoners van Liempde op om van 11 december 2015 tot en met 6 januari 2016 de kerststal buiten te zetten. Niet alleen inwoners, maar ook bedrijven, verenigingen en andere organisaties kunnen meedoen. Wees creatief en zet de mooiste kerststal buiten! Aanmelden kan tot uiterlijk 9 november bij Anton van de Ven via info@kribkesrouteliempde.nl of via de website www.kribkesrouteliempde.nl. Deelnemers van 2014 hoeven zich niet opnieuw aan te melden, maar alleen aan te geven wanneer ze niet mee willen doen. Hierover ontvangen zij een brief. De routes langs de kerststallen worden dit jaar wederom opgenomen in een nieuw uit te geven folder.

WinterWonderZondagen

Tijdens de Kribkesroute worden op initiatief van Liempdse horecaondernemers de WinterWonderZondagen georganiseerd. De WinterWonderZondagen zijn alleen op 20 en 27 december. Bedoeling is dat er op deze twee zondagen veel te beleven is in Liempde. Het zou mooi zijn als inwoners en verenigingen hier ook aan meewerken, bijvoorbeeld door op (een van) deze dagen een bijpassende activiteit op te zetten bij de eigen kerststal of in het centrum van Liempde. Denk aan muziek, straattheater, kerstsamenzang met een koor, een levende kerststal, voorlezen van het kerstverhaal, winterse hapjes en drankjes, etc. Ideeën en initiatieven kunnen aangemeld worden via info@sppill.nl.

Winterbelevenis

Op de dag dat de Kribkesroute van start gaat, vrijdag 11 december, wordt in het centrum van Liempde ook de kerstmarkt Liemt Lopt Uit georganiseerd. Dit jaar met een nieuwe opzet. Niet alleen de Op Liemt Gemunt ondernemers, maar ook andere ondernemers, verenigingen en particulieren kunnen zich aanmelden voor een kraampje. Hierin kunnen zij zichzelf presenteren, producten, lekkere hapjes of bijvoorbeeld kerststukjes, kaarten en andere winterse creaties aanbieden of verkopen. Heeft u interesse? Stuur een e-mail naar info@liemtloptuit.nl. Liempde wordt dit jaar weer een ware winterbelevenis!


Deel: