Opgave Kribkesroute en creatieve activiteiten

Dit jaar wordt al weer voor de zesde keer de Kribkesroute in Liempde georganiseerd. Deze start op zaterdag 16 december als tevens de Kerstmarkt plaatsvindt. Elk jaar breidt het aantal kerststallen langs de route zich uit, zijn er meer activiteiten en trekt de Kribkesroute steeds meer bezoekers naar Liempde. Ook voor dit jaar zou het leuk zijn als er weer meer kerststallen langs de route worden geplaatst en met name als dit bijzondere kerststallen zijn. Vandaar dat dit jaar voor de eerste maal een wedstrijd aan de Kribkesroute wordt gekoppeld voor het ‘meest bijzondere kribke’. Daarnaast worden inwoners, bedrijven en verenigingen opgeroepen activiteiten te organiseren. Deze oproep geldt voor zondag 17 december, weer omgedoopt tot WinterWonderZondag, maar ook voor de gehele periode van de Kribkesroute.

 De Kribkesroute bestaat uit twee wandelroutes langs een groot aantal kerststallen in Liempde. In 2016 stonden er maar liefst meer dan 200 kerststallen langs de Kribkesroute. De wandelroutes met daarin de locaties van de kerststallen, worden gepubliceerd in een nieuw uit te geven folder. Ook wordt dit jaar een digitale versie van de route ontwikkeld, die eenvoudig te gebruiken is op iedere smartphone.

Aanmelden

Iedereen die dit jaar voor het eerst een kerststal buiten wil zetten, kan zich aanmelden via info@kribkesrouteliempde.nl of via de website www.kribkesrouteliempde.nl. Deelnemers van 2016 hoeven zich niet opnieuw aan te melden, maar alleen aan te geven wanneer ze niet mee willen doen. Hierover ontvangen zij een brief. Aan- en afmelden kan tot uiterlijk 15 november.

Dit jaar reiken we voor de eerste keer de prijs “Meest bijzondere kribke van Liempde” uit. Wees creatief, bedenk en ontwerp de meest bijzondere kerststal waar iedereen nog lang over napraat.

WinterWonderZondag

Vanwege het succes van de vorige edities, wordt ook dit jaar een WinterWonderZondag georganiseerd. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 17 december. Dit kan een extra feestelijke dag tijdens de Kribkesroute worden als er langs de route allerlei bijpassende activiteiten georganiseerd worden. Denk aan muziek, straattheater, kerstsamenzang met een koor, een levende kerststal, voorlezen van het kerstverhaal, workshop kribkes knutselen etc. Alle Liempdse inwoners, bedrijven en verenigingen kunnen meedoen. Ideeën en initiatieven kunnen aangemeld worden via info@sppill.nl. De WinterWonderZondag is een initiatief van de Liempdse horecaondernemers.


Deel: