Prijsuitreiking Op Liemt Gemunt-Kerstspeurtocht op 3 januari

Op 3 januari 2015 om 16.00 uur vindt de prijsuitreiking van de Op Liemt Gemunt-Kerstspeurtocht plaats. De prijsuitreiking is voorafgaand aan Woutertje Kaboutertje bij de pomp op de Keefheuvel in Liempde. De speurtocht wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en kan gespeeld worden tijdens het wandelen van de Kribkesroute-Liemt in het Licht. Het is nog tot en met 6 januari mogelijk om de route te lopen. Daarnaast rijdt er van 25 tot en met 28 december een treintje langs een groot deel van de kribkes.

De Kribkesroute-Liemt in het Licht is wederom met de vele lichtjes van Liemt in het Licht een echte winterbelevenis. Met de toevoeging van de Kerstspeurtocht, is het nu nog leuker om de route te lopen. Bij alle Op Liemt Gemunt-ondernemers bevinden zich twee letters in de etalage. Deze komen de deelnemers tegen terwijl ze de Krikbesroute-Liemt in het Licht aan het wandelen zijn. Alle 38 letters gevonden? Dan kan het puzzelen beginnen door de juiste zin in te vullen op de antwoordkaart. Deze is verkrijgbaar bij alle Op Liemt Gemunt-ondernemers. Ingevulde kaarten kunnen ingeleverd worden bij Het Wapen van Liempde, Café De Durpsherberg of Kapsalon Martie. De prijzen zijn 19 cheques t.w.v.  € 30,- van de Op Liemt Gemunt-ondernemers en tweemaal een hoofdprijs: een tablet! Benieuwd wie er in de prijzen is gevallen? Kom dan op 3 januari om 16.00 uur naar de prijsuitreiking op de Keefheuvel. De Kerstspeurtocht is een initiatief van de Op Liemt Gemunt-Ondernemers.

Woutertje Kaboutertje
Na de prijsuitreiking, rond 17.00 uur, begint de LIEMT-AL-Lichtlampionoptocht. Als het langzaam donker wordt, vertrekken de kinderen naar het Raadhuisplein waar zij Woutertje Kaboutertje kunnen begroeten. Onderweg komen de kinderen verschillende sprookjesfiguren tegen en ontmoeten ze een muzikale paddenstoel. De bewoners langs de route (Keefheuvel, Raadhuisplein, Oude Dijk, Heesterbos, Nieuwstraat, Schoolpad, Kloosterhof, Keefheuvel, Vlasspreistraat, Dorpsstraat, Broekegangske) wordt gevraagd de zichtbare Kerstversiering in ieder geval tot na de lampionoptocht te laten hangen. Ook andere versieringen, zoals waxinekaarsjes in glazen potjes langs de route geplaatst, verhogen de sfeer. Bij terugkomst bij de Dorpspomp staat er een warme versnapering te wachten en kan er weer op een rustige manier afscheid genomen worden van Woutertje Kaboutertje.Deel: