Proef electrische deelauto in Liempde start op 17 mei – SPPiLL heeft plek voor enthousiaste deelnemers

Wie in Liempde zonder contractuele verplichtingen graag wil meedoen aan een proefproject met een elektrische deelauto, moet zich snel melden. Vanaf maandag 17 mei staat drie maanden lang een BMW i3 klaar.

De auto krijgt een centrale plek in het dorp, uiteraard bij een laadpaal. Na de proefperiode kunnen enthousiast geworden Liempdenaren kiezen voor een jaarabonnement. Dat voorziet in een vast bedrag per maand, aangevuld met een vergoeding per kilometer en per uur van gebruik.

De initiatiefnemers  – SPPiLL, Dorpsberaad en Samen Slim Rijden Boxtel  – verwachten dat er in Liempde al gauw genoeg belangstelling zal zijn voor meer deelauto’s.

Slim

Eric Japenga van de SPPiLL projectgroep Energie en Duurzaamheid is enthousiast over het deelautoproject. ,,Veel Liempdenaren zijn al bezig met besparingsmaatregelen en eigen opwekking van stroom of warm water. Onze projectgroep is op allerlei terreinen op zoek naar mogelijkheden tot verduurzaming van ons dorp. Het deelautoproject past daar uitstekend bij.”

Volgens onderzoek vervangt iedere deelauto ongeveer zes privé-auto’s, die meestal een groot deel van de tijd stil staan. ,,Het is dus slim om waar mogelijk autodeler te worden. Je bespaart al gauw honderden euro’s per maand én je werkt mee aan een duurzame leefomgeving in je eigen dorp”, aldus Japenga.

Aanmelding

Wie wil meedoen aan  het proefproject kan een e-mail sturen met naam, adres en telefoonnummer naar deelauto@sppill.nl  Meer informatie over het project is te vinden op www.boxtel.samenslimrijden.nl

 

De BMW i3 – Beeld: Transitie Boxtel

Deel: