Proef Lokaal Liempde met dit jaar maar liefst veertig streekgerechten

Proef Lokaal Liempde 2015Op zondag 25 september, van 14.00 tot 19.00 uur, vindt de tweede editie van ‘Proef Lokaal Liempde, ’t Grootste Tapasdiner van Het Groene Woud’ plaats. Het Concordiapark (aan de Barrierweg) in Liempde wordt omgetoverd tot culinair centrum. In de kraampjes presenteren hobbykoks en professionele koks de lekkerste tapasgerechten met ingrediënten uit Het Groene Woud. Dit jaar staan er maar liefst veertig gerechten op de menukaart. Dat zijn er negen meer dan vorig jaar! Naast de culinaire hapjes, is er ook volop entertainment. Er zijn live optredens, voor de kinderen is er een speciale kinderkaart en er wacht een primeur van de ‘Jachthoorns van Het Groene Woud’. Een gezellig, sfeervol en Bourgondisch evenement in het hart van Het Groene Woud!

Tijdens Proef Lokaal Liempde kunnen bezoekers proeven van een grote variatie aan culinaire hoogstandjes. Zoete tomatensoep met tomaten van Kwekerij Oerlemans, een pastrami van lamsvlees met vlees van Schaapskudde Liempde en een lichtgerookte eend van Eendenboerderij Helvoirt, geserveerd met een bloemkoolrisotto met groenten van De Schoffel. Het zijn slechts enkele gerechten die op zondag 25 september te proeven zijn. Uiteraard staat ook het edelhert op de menukaart. Het vlees is afkomstig van De Hagelaar in Best. Het edelhert, ook wel de koning van het woud, keert in december terug in natuurgebied de Scheeken. Het maakt een wandeling door de Liempdse natuur straks erg bijzonder!

Jachthoorns van Het Groene Woud

Proef Lokaal Liempde heeft ook een primeur, namelijk de eerste optredens van het nieuw opgerichte jachthoorngezelschap de ‘Jachthoorns van Het Groene Woud’. Weliswaar nu nog ondersteund door leden van Hofkapel de Kromploegers, maar het is initiatiefnemer Alphons van der Heijden uit Boxtel gelukt om een groep van negen geïnteresseerden jachthoornblazers bij elkaar te krijgen. Jachthoorns zijn in het verleden veel gebruikt voor het begeleiden van de jacht, ook in Het Groene Woud. Het is een symbool voor de jacht dat in de omliggende gebieden van Liempde, waaronder Landgoed Velder, vroeger erg belangrijk was. Een optreden van de Jachthoorns van Het Groene Woud past daardoor uitstekend bij het concept van Proef Lokaal Liempde.  Daarnaast is er dit jaar ook muziek van Sem en Sophie, Puur en Feestbend ToeterNieToe.

Entertainment voor de kinderen

Voor de kinderen is er ook volop entertainment. Zo is er dit jaar voor het eerst een kinderkaart verkrijgbaar. Hiermee kunnen kinderen smullen van lekkere kindergerechten en deelnemen aan leuke activiteiten, zo ook met een kinderworkshop van Oplage 12. Bij een volle kaart krijgen ze het Doeboek voor Groene Woudlopers cadeau; geschonken door Het Groene Woud. Daarnaast is er ook een springkussen en kunnen kinderen zich uitleven in een bak met maïs. Kortom, er is volop te doen en te beleven! De entree voor Proef Lokaal Liempde is gratis.

Hieronder vind je een voorproefje van Proef Lokaal Liempde 2016.


Deel: