Proef Lokaal Liempde

Weer of geen weer: Proef Lokaal Liempde gaat door!

Of de weergoden ons goed gezind zijn op zondag 23 september tijdens Proef Lokaal Liempde is nog maar zeer de vraag. Maar dankzij de samenwerking met Hofkapel De Kromploegers kan bij slechter weer gebruik gemaakt worden van de mooie, zeer grote tent op het evenemententerrein D’n Tip. Het evenement gaat in zijn oorspronkelijke opzet hoe dan ook door; weer of geen weer. Twintig professionele koks en hobbykoks uit Liempde en omgeving verzorgen bij slecht weer in de tent het grootste tapasdiner van Het Groene Woud. Omringd door muziek en entertainment. Bezoekers zijn van 14.00 tot 19.00 uur van harte welkom. De entree is gratis.

Bij de organisatie van een evenement ben je altijd afhankelijk van de weergoden en jammer genoeg zijn de voorspellingen niet al te best. Gelukkig is Proef Lokaal Liempde goed ingesteld op eventueel slecht weer. In de mooie, zeer grote tent die geplaatst is op het evenemententerrein D’n Tip in Liempde is meer dan genoeg plaats om alle koks en hobbykoks met hun kramen, maar natuurlijk ook de bezoekers, muziek en entertainment onder te brengen. Zelfs bij slecht weer wordt het culinair genieten!

Twintig professionele koks en hobbykoks

Ook dit jaar hebben de koks weer een verrassende menukaart samengesteld, met heerlijke regionale en ook internationale tapasgerechten. Van biologische soepen en streekeigen sushi, tot Marokkaanse Kipbriwat en Indonesische pasteitjes. Uiteraard ontbreken ook dit jaar de edelhertenbiefstuk en de toetjeskraam niet. Een ding hebben alle koks met elkaar gemeen: ze koken allemaal met ingrediënten uit Het Groene Woud. Bezoekers kunnen ook proeven van lokale bieren en voor de kinderen is er een speciale kinderkaart. Bekijk de uitgebreide menukaart op onze Facebook-pagina of website.

Muzikale omlijsting en kinderkaart

Proef Lokaal Liempde wordt omlijst door optredens van diverse muzikale artiesten. Er worden optredens verzorgd door Sara en Pim, feestband ToeterNieToe en Dùbent. Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Zij kunnen met een kinderkaart genieten van diverse gerechten, een workshop van Oplage 12 volgen, zich laten schminken en foto’s laten maken. Kijk voor een sfeerimpressie van Proef Lokaal Liempde op het YouTube-kanaal van SPPiLL. Het laatste nieuws staat op facebookpagina Proef Lokaal Liempde: www.facebook.com/proeflokaalliempde en op de website www.proeflokaalliempde.nl

Organisatie

De organisatie van Proef Lokaal Liempde is in handen van SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) en Hofkapel De Kromploegers uit Liempde. Proef Lokaal Liempde vormt op zondag de smakelijke afsluiting van het feestweekend met op vrijdag Back 2 The Music en op zaterdag het Traditionaler Oktoberfest.

De menukaart van Proef Lokaal Liempde is bekend! Loopt het water je al in de mond?

Deze koks koken voor jou: KCD KeukenDesignKookpuntoke Liempde, Soepen van Opa, The Grazing VeganIn2Sushi, ’n Bietje van Buiten,Vleeschmeester Beerens, Kookclub Best, Cor van der EerdenMartin van der EerdenMaarten JansenNoortje van den LangenbergErica Vos, Anton Vos, Theo Megens, Claudia Megens, Gerd Broeren, Willemijn Broeren, Eugene van Abeelen, Juul van Abeelen, Ilja Haddouch, Riman Aleek, Umie Indonesische catering, Liz die kookt, De Pompoen, Queen Bean Koffie, Leontien Van Der Sloot, Sylvia Broeders,Marloes van Heerebeek-Martens, Kirsten Nooren, Jose Kelders-Slits enIlse de Jong-jacobs. En natuurlijk speciaal bier van De Proosterij.

Download hier de volledige menukaart!

Proeven van Liempdse tapas tijdens Proef Lokaal Liempde

Zo’n twintig professionele koks en hobbykoks uit Liempde en omgeving verzorgen samen met leveranciers uit Liempde en omgeving het grootste tapasdiner van het Groene Woud: Proef Lokaal Liempde. Dit culinaire evenement vindt plaats op zondag 23 september 2018 op het evenemententerrein D’n Tip in Liempde. Bezoekers zijn van 14.00 tot 19.00 uur van harte welkom. De entree is gratis.

De koks zijn er weer in geslaagd om een verrassende menukaart samen te stellen, met heerlijke regionale en ook internationale tapasgerechten. Van biologische soepen en streekeigen sushi, tot Marokkaanse Kipbriwat en Indonesische pasteitjes. Uiteraard ontbreken ook dit jaar de edelhertenbiefstuk van de barbecue en de toetjeskraam niet. Een ding hebben alle koks met elkaar gemeen: ze koken allemaal met ingrediënten uit Het Groene Woud. Bezoekers kunnen ook proeven van lokale bieren en voor de kinderen is er een speciale kinderkaart.

Varkenshouderij Vos uit Liempde

Toon en Erica Vos doen voor de derde keer mee. Zij runnen in Liempde een traditionele varkenshouderij en houden ook enkele vleeskalveren. Als echte hobbykoks willen ze laten zien dat je mooie gerechten kunt maken met zowel varkens- als kalfsvlees. Op het menu staan spareribs van de barbecue en een heerlijk kalfsstoofpotje. Ze zijn druk bezig met de voorbereidingen; er wordt al flink geoefend en geproefd. “Het leuke van Proef Lokaal Liempde is de gezellige sfeer en vooral het contact met de mensen”, aldus Erica Vos. “Wij willen graag laten zien dat wij een mooi en goed product neerzetten met ons bedrijf en gaan hier graag met de mensen over in gesprek. Deelname betekent voor ons een hoop werk, maar we krijgen er zeker veel waardering en goede reacties voor terug.”

Varkenshouder en hobbykok Toon Vos presenteert mooie gerechtjes van varkens- en kalfsvlees. Foto: Ruud van Nooijen.

Samenwerking ZLTO Boxtel-Liempde

Dit jaar heeft ZLTO Boxtel-Liempde de samenwerking met Proef Lokaal Liempde opgezocht. Om 10.30 uur wordt er een Oogstviering gehouden in de Parochiekerk Sint Jans Onthoofding in Liempde, die voor iedereen toegankelijk is. Na afloop van de mis is er een rondleiding door gidsen van Kèk Liemt door het centrum van Liempde. Hierna sluiten de deelnemers aan bij Proef Lokaal Liempde.

Muzikale omlijsting en kinderkaart

Proef Lokaal Liempde wordt omlijst door optredens van diverse muzikale artiesten. Er worden optredens verzorgd door Sara en Pim, feestband ToeterNieToe en Dùbent. Voor de kinderen is er ook van alles te doen. Zij kunnen met een kinderkaart genieten van diverse gerechten, een workshop van Oplage 12 volgen, zich laten schminken en foto’s laten maken.

Organisatie

De organisatie van Proef Lokaal Liempde is in handen van SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) en Hofkapel De Kromploegers uit Liempde. Proef Lokaal Liempde vormt op zondag de smakelijke afsluiting van het feestweekend met op vrijdag Back 2 The Music en op zaterdag het Traditionaler Oktoberfest.

Kijk voor een sfeerimpressie van Proef Lokaal Liempde op het YouTube-kanaal van SPPiLL. Het laatste nieuws staat op facebookpagina Proef Lokaal Liempde: www.facebook.com/proeflokaalliempde en op de website www.proeflokaalliempde.nl

Vierde editie Proef Lokaal Liempde op zondag 23 september

Op zondag 23 september van 14:00 tot 19:00 uur wordt D’n Tip in Liempde omgetoverd tot culinair centrum. Voor de vierde keer wordt ‘Proef Lokaal Liempde, ’t Grootste Tapasdiner van Het Groene Woud’ georganiseerd. Hobbykoks, professionele koks en leveranciers uit Liempde en omgeving laten de bezoekers genieten van heerlijke regionale, maar ook internationale tapasgerechten gemaakt van ingrediënten uit Het Groene Woud. Het programma wordt omlijst met muzikale optredens en entertainment voor kinderen. Het is een gezellig, sfeervol en Bourgondisch evenement. Wees welkom in Liempde; het gastvrije hart van Het Groene Woud!

Proef Lokaal Liempde

In 2017 organiseerde SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) in samenwerking met Hofkapel de Kromploegers de derde editie van Proef Lokaal Liempde. Met meer dan 1.500 bezoekers, een uitstekende sfeer en tientallen verschillende gerechtjes was het een groot succes. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de vierde editie in volle gang. De koks en leveranciers doen hun uiterste best om ook dit jaar verrassende gerechtjes te presenteren. Culinaire hoogstandjes, hippe smaakcombinaties, internationale gerechten, maar ook hapjes uit grootmoederskeuken. Ze komen allemaal voorbij. Al deze gerechtjes tezamen vormen het grootste tapasdiner van Het Groene Woud. Kijk voor een sfeerimpressie van Proef Lokaal Liempde op het YouTube-kanaal van SPPiLL. Het laatste nieuws staat op facebookpagina Proef Lokaal Liempde: www.facebook.com/proeflokaalliempde en op de website www.proeflokaalliempde.nl

Foto: Ruud van Nooijen

Entertainment

Kortom, tijdens Proef Lokaal Liempde kan iedereen proeven van al het lekkers uit Het Groene Woud. Er hebben zich al veel deelnemers aangemeld; professionele en hobbykoks. Deelnemers van de voorgaande edities, maar ook verscheidene nieuwe koks gaan hun bijdrage leveren aan het evenement. Er is live muziek van Sara en Pim, feestband ToeterNieToe en Dùbent. Voor de kinderen is er entertainment en een speciale kinderkaart, waarmee ze diverse gerechten kunnen proeven en een workshop van Oplage 12 kunnen volgen. Dit samen zorgt ervoor dat Proef Lokaal Liempde een laagdrempelig evenement is voor jong en oud. Noteer de datum van 23 september vast in je agenda en kom proeven van de heerlijke gerechtjes, de gezellige sfeer en de Liempdse gastvrijheid. De entree voor het evenement is gratis.

En bekijk vooral ook dit filmpje! Het water loopt je toch in de mond?

2015 – 2016 – 2017

Na een succesvolle eerste editie in 2015, is ‘Proef Lokaal Liempde, ’t Grootste Tapasdiner van Het Groene Woud’ ook in 2016 en 2017 georganiseerd. In 2016 vond het evenement plaats op zondag 25 september in het Concordiapark in Liempde (aan de Barrierweg). Het was druk, er heerste een gezellige sfeer en er waren heerlijke gerechten verkrijgbaar. Het evenement is georganiseerd door de SPPiLL-projectgroep Promotie in samenwerking met Hofkapel De Kromploegers. De editie van 2017 vond 24 september weer plaats op de vertrouwde locatie: D’n Tip! Het was razend druk en al net zo razend gezellig. Op naar de editie van 2018.

Tapasgerechten met streekproducten uit Het Groene Woud

Wat houdt het evenement precies in? Tijdens Proef Lokaal Liempde laten hobbykoks, professionele koks en leveranciers uit Liempde en omgeving je ervaren wat voor lekkers Het Groene Woud te bieden heeft. Zij maken allemaal kleine tapasgerechtjes met producten en ingrediënten uit de streek. Culinaire hoogstandjes, hippe smaakcombinaties en gerechten uit grootmoederskeuken. Ze komen allemaal voorbij! Daarnaast worden er ook regionale bieren en wijnen gepresenteerd. Het programma wordt omlijst met muzikale optredens en activiteiten voor de kinderen.

 

 

 

 


Deel: