‘Proef Lokaal Liempde, ’t Grootste Tapasdiner van Het Groene Woud’ op 27 september in Liempde

Op zondag 27 september wordt in Liempde de eerste editie van ‘Proef Lokaal Liempde, ’t Grootste Tapasdiner van Het Groene Woud’ georganiseerd (eerder ook wel oogstfeest genoemd). Op D’n Tip in Liempde ontdek je deze dag precies wat Liempde en omstreken te bieden heeft als gaat om lekker eten en drinken! De organisatie ligt in handen van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) samen met Hofkapel De Kromploegers.

Wat gaat er precies gebeuren deze dag? Lokale en regionale leveranciers, lokale bedrijven en lokale keukenprins(ess)en gaan aan de slag om met behulp van regionale producten heerlijke gerechtjes te maken. Culinaire hoogstandjes, hippe smaakcombinaties, maar ook gerechtjes uit grootmoederskeuken. Hierdoor ontstaat het grootste tapasdiner van Het Groene Woud. Naast de lokale gerechten, kun je ook proeven van lokale bieren en wijnen.

Entertainment voor jong en oud
Uiteraard wordt er ook voor entertainment gezorgd. Er zijn live-optredens en daarnaast zijn er volop activiteiten voor kinderen! Zo kunnen de jongste bezoekers zich laten schminken, spelen in een bak met maïskorrels, een koe melken of meedoen aan een wedstrijd zaklopen. Tijdens Proef Lokaal Liempde is ook een receptenboekje verkrijgbaar. Hierin staan alle gerechtjes die je op zondag 27 september kunt proeven, met daarbij de vermelding van de koks en leveranciers. Zo kun je ook thuis genieten van al het lekkers dat op deze dag gepresenteerd wordt.

Proef van het grote tapasdiner
Kortom, samen met Liempdse hobbykoks, lokale bedrijven en lokale en regionale leveranciers wordt in Liempde het grootste tapasdiner van Het Groene Woud gepresenteerd. Kom proeven van de heerlijke gerechtjes, de gezellige sfeer en de Liempdse gastvrijheid. Proef Lokaal Liempde vindt plaats daags na het Oktoberfest van Hofkapel De Kromploegers. Er wordt gebruik gemaakt van dezelfde faciliteiten. Bezoekers zijn welkom van 14.00 tot 19.00 uur en de entree is gratis. De betaling van de gerechtjes verloopt via muntjes.


Deel: