Projecten

SPPiLL heeft een groot aantal projecten onder haar hoede. Met al deze projecten werkt SPPiLL aan de achterliggende gedachten om de leefbaarheid en de lokale economie in het dorp te versterken. De projecten lopen uiteen van investeringen in natuur, cultuurhistorie, recreatie tot aan investeringen in de openbare ruimte.

SPPiLL heeft een eigen YouTube-kanaal. Hierop zijn ruim tachtig filmpjes te vinden die een goede indruk geven van alle gerealiseerde projecten.

Kloppend Hart van Het Groene Woud

Logo Kloppend Hart

Het project Kloppend Hart van Het Groene Woud is in juni 2020 afgerond.

Het grootste deel van de SPPiLL-projecten vormt onderdeel van ‘Kloppend Hart van Het Groene Woud’. Dit uitvoeringsprogramma bestaat uit in totaal veertien deelprojecten in de gemeenten Best, Boxtel en Sint-Oedenrode. Het gehele plan is ingediend bij de provincie voor het financieringsprogramma ‘Landschappen van Allure’ en in 2014 goedgekeurd. De projecten zijn gebundeld onder de naam ‘Liempde, gastvrij en cultuurhistorische toegangspoort tot het hart van Het Groene Woud’.  Met de uitvoering van de projecten ontwikkelt Liempde zich meer en meer tot de centrale uitvalsbasis voor recreatie en toerisme in Het Groene Woud. We hopen hierdoor dat steeds meer mensen Liempde gaan bezoeken. Dit is goed voor de horeca, recreatie en winkeliers in ons dorp en leidt tot een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor nieuwe bedrijven en detailhandel. Liempde kan zich nadrukkelijk profileren op de kaart van Het Groene Woud, maar daarnaast wordt ook de leefbaarheid geborgd. Liempde blijft een aantrekkelijk dorp voor huidige Liempdenaren, voor ondernemers en voor nieuwe inwoners. Voor nu en later.

Projectgroepen

SPPiLL bestaat uit een bestuur, een projectenbureau en zeven projectgroepen. Alle projecten van SPPiLL zijn onderverdeeld in deze zeven projectgroepen:

  1. Liemt in Uitvoering
  2. Natuur- en Cultuurprojecten
  3. Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd
  4. Het Wij-gevoel
  5. Promotie ‘Liempde, gastvrij hart in Het Groene Woud’
  6. Energie en duurzaamheid
  7. Landbouw, Landschap en Liempdenaren

prins-bernhard-cultuurfonds_rgb_logokopie

Prins Bernhard Cultuurfonds

Voor de realisatie van het project ‘Liempde, gastvrije toegangspoort tot het hart van Het Groene Woud & Doe-democratie in de praktijk’ heeft SPPiLL een bijdrage ontvangen van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Deel: