De voorstellen

Hieronder vind je de geselecteerde ideeën van de in totaal elf inzendingen. Heb jij een favoriet? Breng dan je stem uit door een e-mail te sturen naar info@sppill.nl met hierin je keuze voor A, B1, B2, C1 of C2. Vermeld hierbij ook je naam, adres en telefoonnummer. Stemmen kan tot en met 15 juni a.s. Per e-mailadres kan maximaal een stem worden uitgebracht.

Voorstel A: Ganzenbordspel

Ganzebord, wie kent het niet? Het is een oud Hollands spel dat waarschijnlijk door ieder gezin wel ooit gespeeld is. Een spel dat refereert aan vroeger, de oud Hollandse spelen op de Boeremèrt en de tijd dat er nog veel op straat gespeeld werd, ook op en rond de kiosk. Het Concordiapark werd vroeger ook niet voor niets Lummelenkooi genoemd.

Hoe zou het zijn als ouders samen met kinderen op de kiosk een familiespel kunnen spelen? Het idee is om een vloerschildering in de vorm van Ganzebord te maken. Het wordt geen kopie van het bestaande spel, maar het bevat tekeningen, foto’s of afbeeldingen die een link hebben met Liempde. Denk hierbij aan een historische waterput of een tekening van de gevangenis die vroeger onder het gemeentehuis zat.

Dit idee is aangeleverd door: Leo de Beer
Uitvoering: vloerschildering

Voorstel B: windrichtingen, buurtverenigingen en het wapen van Liempde

Voorstel B is een combinatie van meerdere aangeleverde ideeën. De basis vormt een windwijzer zoals die ook op een kompas weergeven is. Op de vloerdecoratie van dit voorstel zijn de pijlen alleen zichtbaar in de buitenrand. Hierbinnen komt een plattegrond van Liempde waarop ook de verschillende buurtschappen komen. Het midden wordt gevormd door het wapen van Liempde. Dit idee kan in een vloerschildering gemaakt worden, maar ook in de vorm van mozaïek. Wordt het mozaïek? Dan proberen we zo veel mogelijk gebruik te maken van kapotte tegeltjes uit oude panden in Liempde.

De ideeën zijn aangeleverd door: Leo Huijbers (windwijzer met plattegrond), Mark Verhoeven (wapen van Liempde) en Anja Versteden (mozaïek).

Uitvoering:

  •     Kies voor voorstel B1 voor de vloerdecoratie in de vorm van een vloerschildering.
  •     Kies voor voorstel B2 voor de vloerdecoratie in de vorm van mozaïek.

Voorstel C: plattegrond met bezienswaardigheden

Liempde is een karakteristiek dorp met een goed bewaarde dorpskern. Het kent veel beeldbepalende panden, beschermde dorpsgezichten, rijksmonumenten en gemeentelijke monumenten. In voorstel C komen deze Liempdse kenmerken goed tot uiting. Het voorstel betreft een vloerdecoratie in de vorm van een plattegrond met daarop een aantal Liempdse monumenten. Dit voorstel kan uitgewerkt worden in een vloerschildering en in mozaïek. Ook hierbij wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van kapotte tegeltjes uit oude, Liempdse panden.

De ideeën zijn aangeleverd door: Wildie Voets (plattegrond met monumenten) en Anja Versteden (mozaïek).

Uitvoering:

  • Kies voor voorstel C1 voor de vloerdecoratie in de vorm van een vloerschildering.
  • Kies voor voorstel C2 voor de vloerdecoratie in de vorm van mozaïek.
Deel: