Projectgroep 3: Ontmoetings- en bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd

D'n Liempdsen HerdIn het hart van Liempde aan de Barrierweg 4 ligt een monumentale boerderij. Deze boerderij wordt momenteel verbouwd en gerestaureerd om in de loop van 2017 te gaanfunctioneren als bezoekerscentrum D’n Liempsen Herd. Een nieuwe ontmoetingsplek voor Liempdse inwoners en een informatie- en vertrekpunt voor bezoekers om het dorp en de prachtige omgeving te verkennen.

Liempdse huiskamer voor ontmoetingen

Na de ingrijpende herinrichting is de boerderij en het erachter gelegen erf geschikt om te functioneren als dorpsontmoetingscentrum en activiteitenlocatie voor Liempde. D’n Liempdsen Herd wordt daarmee dé huiskamer en tuinkamer van Liempde, zowel voor de Liempdenaren zelf als voor bezoekers.

Bijzonder aan D’n Liempdse Herd is dat de bewoners, verenigingen en ondernemers van Liempde gezamenlijk een basis-dorpsvoorziening als een ontmoetingsplek/gemeenschapshuis realiseren, waar overduidelijk behoefte aan is. D’n Liempdse Herd gaat functioneren als dé dorpsontmoetingsruimte, waarbinnen een scala aan activiteiten voor en door Liempdenaren wordt georganiseerd.

Neem alvast een kijkje!

SPPiLL nodigt je graag uit om eens een kijkje te komen nemen in de boerderij om te zien wat er tijdens de verbouwing allemaal gebeurt. Daarom zet SPPiLL iedere laatste zaterdag van de maand de deuren open (van 9.00 tot 12.00 uur). De projectgroepleden staan voor je klaar om een rondleiding te geven en uit te leggen wat er allemaal gaat gebeuren. Je bent van harte welkom!

Projectgroepleden:

  • Rob Dito (voorzitter)
  • Arnold van den Broek (voorzitter werkgroep erf)
  • Cindy Feenstra (voorzitter werkgroep inrichting)
  • Peter van den Hurk (voorzitter werkgroep informatievoorziening)
  • Jan van Lierop (voorzitter werkgroep restauratie)
  • Theo Verhagen (voorzitter werkgroep exploitatie)

Subprojecten

Het erf van de boerderij Erf - Zoals menigeen weet ligt achter het toekomstige bezoekerscentrum een groot erf. SPPiLL gaat het erf inrichten tot een karakteristiek boerenerf met elementen van vroeger. Het ontwerp is inmiddels definitief.
De bovenverdieping van het bezoekerscentrum Exploitatie - Er wordt hard gewerkt om van de boerderij een prachtig bezoekerscentrum te maken. Maar voor wat voor activiteiten kun je er terecht en hoe gaat SPPiLL voldoende inkomsten generen? Dat is waar de werkgroep Exploitatie zich mee bezighoudt.
Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd - Foto: Albert Stolwijk Informatievoorziening - Wat kunnen bezoekers bij D’n Liempdsen Herd beleven, welke informatie wordt geboden en hoe kun je die informatie op een interactieve manier overbrengen? Er is een aparte werkgroep die hier de komende periode meer invulling aan geeft.
Historische aspecten van de boerderij vormen belangrijke uitgangspunten. Het jaar 1877 is het jaar dat de boerderij is herbouwd. Inrichting - Er is een aparte werkgroep opgericht voor de inrichting van de boerderij. De werkgroepleden kijken onder meer naar het interieur, de kleuren, het materiaal en de indeling van de verschillende ruimten. Ze verbinden historische aspecten met een moderne uitstraling.
Restauratie - In de zomer van 2015 zijn de verbouw- en restauratiewerkzaamheden gestart. Wekelijks is er een vaste club vrijwilligers aan het werk. De boerderij is een rijksmonument, dus de verbouwing wordt uiterst zorgvuldig en in goede afstemming met de monumentencommissie en andere partijen uitgevoerd.
Deel:
Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd