Projectgroep 3: Ontmoetings- en bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd

Inmiddels is D’n Liempdsen Herd gereed! Het fonkelnieuwe bezoekers- en ontmoetingscentrum van SPPiLL werd op 7 oktober jongstleden feestelijk geopend door burgemeester Mark Buijs en is op dit moment iedere zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur. Lees hier alles over D’n Liempdsen Herd.

In het hart van Liempde aan de Barrierweg 4 ligt een monumentale boerderij. Deze boerderij is in 2016 en 2017 verbouwd en functioneert nu als bezoekers- en ontmoetingscentrum D’n Liempdsen Herd. Een nieuwe ontmoetingsplek voor Liempdse inwoners en een informatie- en vertrekpunt voor bezoekers om het dorp en de prachtige omgeving te verkennen.

Liempdse huiskamer voor ontmoetingen

Na de ingrijpende herinrichting is de boerderij (en vanaf voorjaar 2018 ook het erachter gelegen erf) geschikt om te functioneren als dorpsontmoetingscentrum en activiteitenlocatie voor Liempde. D’n Liempdsen Herd wordt daarmee dé huiskamer en tuinkamer van Liempde, zowel voor de Liempdenaren zelf als voor bezoekers.

Bijzonder aan D’n Liempdse Herd is dat de bewoners, verenigingen en ondernemers van Liempde gezamenlijk een basis-dorpsvoorziening als een ontmoetingsplek/gemeenschapshuis gerealiseerd hebben, waar overduidelijk behoefte aan was. D’n Liempdse Herd gaat functioneren als dé dorpsontmoetingsruimte, waarbinnen een scala aan activiteiten voor en door Liempdenaren wordt georganiseerd.

Neem een kijkje!

SPPiLL nodigt je graag uit om een kijkje te komen nemen D’n Liempdsen Herd. Het bezoekerscentrum is iedere zaterdag en zondag geopend van 11.00-16.00 uur. In de nabije toekomst komen er ruimere openingstijden. Je bent van harte welkom!

Projectgroepleden:

  • Rob Dito (voorzitter)
  • Arnold van den Broek (voorzitter werkgroep erf)
  • Cindy Feenstra (voorzitter werkgroep inrichting)
  • Peter van den Hurk (voorzitter werkgroep informatievoorziening)
  • Jan van Lierop (voorzitter werkgroep restauratie)

Subprojecten

Het erf van de boerderij Erf - Zoals menigeen weet ligt achter het toekomstige bezoekerscentrum een groot erf. SPPiLL gaat het erf inrichten tot een karakteristiek boerenerf met elementen van vroeger. Het ontwerp is inmiddels definitief.
De bovenverdieping van het bezoekerscentrum Exploitatie - Inmiddels is van de boerderij een prachtig ontmoetings- en bezoekerscentrum gemaakt en de eerste evenementen hebben er al plaatsgevonden. Vanuit het bestuur van SPPiLL wordt nu verder nagedacht voor welke activiteiten je terecht kunt bij D'n Liempdsen Herd en hoe er voldoende inkomsten gegeneerd moeten worden.
Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd - Foto: Albert Stolwijk Informatievoorziening - Wat kunnen bezoekers bij D’n Liempdsen Herd beleven, welke informatie wordt geboden en hoe kun je die informatie op een interactieve manier overbrengen? Er is een aparte werkgroep die hier de komende periode meer invulling aan geeft.
Historische aspecten van de boerderij vormen belangrijke uitgangspunten. Het jaar 1877 is het jaar dat de boerderij is herbouwd. Inrichting - Er is een aparte werkgroep opgericht voor de inrichting van de boerderij. De werkgroepleden kijken onder meer naar het interieur, de kleuren, het materiaal en de indeling van de verschillende ruimten. Ze verbinden historische aspecten met een moderne uitstraling.
Restauratie - In de zomer van 2015 zijn de verbouw- en restauratiewerkzaamheden gestart. Wekelijks is er een vaste club vrijwilligers aan het werk. De boerderij is een rijksmonument, dus de verbouwing wordt uiterst zorgvuldig en in goede afstemming met de monumentencommissie en andere partijen uitgevoerd.
Deel:
Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd