Projectgroep 5: Promotie

Ook toerisme vormt een belangrijk uitgangspunt binnen SPPiLL. Projectgroep 5 zet zich in om nieuwe promotieactiviteiten op te zetten, de huidige te optimaliseren en het recreatief aanbod verder uit te breiden en te versterken. De activiteiten dragen bij aan de profilering van ‘Liempde, Gastvrij Hart in Het Groene Woud’.

Projectgroepleden:

  • Diane Melis (voorzitter)
  • Levi van den Boogaard
  • Lenne Brands
  • Lieke van Houtum
  • Marly van Leeuwen
  • Nicole Smeele
  • Paul Smulders
  • Maarten Termeer
  • Wendy Roovers

Subprojecten

Fotograaf: Harry Fiolet Edelherten in Liempde - In september worden door Brabants Landschap de eerste edelherten uitgezet in De Scheeken, tussen Best en Liempde. Het edelhert gaat het boegbeeld vormen voor de bijzondere natuur in Nationaal Landschap Het Groene Woud. En dat deze ‘koning van het woud’ in een natuurgebied in Liempde komt te lopen is natuurlijk heel bijzonder. Dit biedt volop kansen om meer toeristische bezoekers naar Liempde te trekken.
Gidsencursus Liempde 2016 Gidsencursus - Het toekomstige bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd is het startpunt om Liempde en de omgeving te verkennen. Vanuit deze functie bestaat de behoefte aan een gidsenpool met voldoende goed opgeleide gidsen. Daarom heeft de projectgroep Promotie een gidsencursus opgezet.
Foto: Peter de Koning Nieuwe NS-wandelroute door Liempde - Binnen het uitvoeringsprogramma Kloppend Hart van Het Groene Woud wordt een nieuwe NS-wandelroute ontwikkeld. Deze start bij station Boxtel en gaat via Lennisheuvel naar Liempde en vanuit daar naar de edelherten en De Vleut. De route eindigt bij station Best. De NS-wandelroute trekt naar verwachting jaarlijks ongeveer tienduizend extra bezoekers.
Sfeerbeeld Proef Lokaal Liempde 2016 Proef Lokaal Liempde - Na een succesvolle eerste editie in 2015, is er in 2016 wederom ‘Proef Lokaal Liempde, ’t Grootste Tapasdiner van Het Groene Woud’ georganiseerd. In 2016 vond het evenement plaats op zondag 25 september in het Concordiapark in Liempde (aan de Barrierweg). Het was druk, er heerste een gezellige sfeer en er
Promotie Liempde, Gastvrij Hart in Het Groene Woud - Met de projecten van SPPiLL ontwikkelt Liempde zich meer en meer tot centrale uitvalsbasis voor recreatie en toerisme in Het Groene Woud. Een karakteristieke dorpskern te midden van een nationaal landschap. Promotie speelt een belangrijke rol om dit ook naar toeristen en recreanten uit te dragen. De projectgroep Promotie zet zich in voor de profilering van Liempde als ‘Liempde, Gastvrij Hart van Het Groene Woud’.
Foto: Peter de Koning Uitbreiding stelsel van wandel- en fietsroutes - Met de komst van bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd heeft Liempde een nieuw vertrekpunt om Liempde en omgeving al wandelend en fietsend te ontdekken. Om het aanbod routes te versterken, gaat de projectgroep vijf nieuwe wandelroutes maken. Als de routes af zijn, vormen ze samen een soort bloem met als middelpunt D’n Liempdsen Herd.
Deel: