Erf

Het erf van de boerderij

Zoals menigeen weet ligt achter het toekomstige bezoekerscentrum een groot erf. SPPiLL gaat het erf inrichten tot een karakteristiek boerenerf met elementen van vroeger. Het ontwerp is inmiddels definitief.


Exploitatie

De bovenverdieping van het bezoekerscentrum

Inmiddels is van de boerderij een prachtig ontmoetings- en bezoekerscentrum gemaakt en de eerste evenementen hebben er al plaatsgevonden. Vanuit het bestuur van SPPiLL wordt nu verder nagedacht voor welke activiteiten je terecht kunt bij D’n Liempdsen Herd en hoe er voldoende inkomsten gegeneerd moeten worden.


Informatievoorziening

Bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd - Foto: Albert Stolwijk

Wat kunnen bezoekers bij D’n Liempdsen Herd beleven, welke informatie wordt geboden en hoe kun je die informatie op een interactieve manier overbrengen? Er is een aparte werkgroep die hier de komende periode meer invulling aan geeft.


Inrichting

Historische aspecten van de boerderij vormen belangrijke uitgangspunten. Het jaar 1877 is het jaar dat de boerderij is herbouwd.

Er is een aparte werkgroep opgericht voor de inrichting van de boerderij. De werkgroepleden kijken onder meer naar het interieur, de kleuren, het materiaal en de indeling van de verschillende ruimten. Ze verbinden historische aspecten met een moderne uitstraling.


Restauratie

In de zomer van 2015 zijn de verbouw- en restauratiewerkzaamheden gestart. Wekelijks is er een vaste club vrijwilligers aan het werk. De boerderij is een rijksmonument, dus de verbouwing wordt uiterst zorgvuldig en in goede afstemming met de monumentencommissie en andere partijen uitgevoerd.