Proef Lokaal Liempde

Sfeerbeeld Proef Lokaal Liempde 2016

Weer of geen weer: Proef Lokaal Liempde gaat door! Of de weergoden ons goed gezind zijn op zondag 23 september tijdens Proef Lokaal Liempde is nog maar zeer de vraag. Maar dankzij de samenwerking met Hofkapel De Kromploegers kan bij slechter weer gebruik gemaakt worden van de mooie, zeer grote


Edelherten in Liempde

Fotograaf: Harry Fiolet

In september worden door Brabants Landschap de eerste edelherten uitgezet in De Scheeken, tussen Best en Liempde. Het edelhert gaat het boegbeeld vormen voor de bijzondere natuur in Nationaal Landschap Het Groene Woud. En dat deze ‘koning van het woud’ in een natuurgebied in Liempde komt te lopen is natuurlijk heel bijzonder. Dit biedt volop kansen om meer toeristische bezoekers naar Liempde te trekken.


Gidsencursus

Gidsencursus Liempde 2016

Het toekomstige bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd is het startpunt om Liempde en de omgeving te verkennen. Vanuit deze functie bestaat de behoefte aan een gidsenpool met voldoende goed opgeleide gidsen. Daarom heeft de projectgroep Promotie een gidsencursus opgezet.


Promotie Liempde, Gastvrij Hart in Het Groene Woud

Met de projecten van SPPiLL ontwikkelt Liempde zich meer en meer tot centrale uitvalsbasis voor recreatie en toerisme in Het Groene Woud. Een karakteristieke dorpskern te midden van een nationaal landschap. Promotie speelt een belangrijke rol om dit ook naar toeristen en recreanten uit te dragen. De projectgroep Promotie zet zich in voor de profilering van Liempde als ‘Liempde, Gastvrij Hart van Het Groene Woud’.


Uitbreiding stelsel van wandel- en fietsroutes

Foto: Peter de Koning

Met de komst van bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd heeft Liempde een nieuw vertrekpunt om Liempde en omgeving al wandelend en fietsend te ontdekken. Om het aanbod routes te versterken, gaat de projectgroep vijf nieuwe wandelroutes maken. Als de routes af zijn, vormen ze samen een soort bloem met als middelpunt D’n Liempdsen Herd.