Regenwater gebruiken in en om je huis

SONY DSCEen van de meest simpelste manieren om regenwater te bergen is het plaatsen van een regenton. Het water in deze ton kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de planten in de tuin water te geven. Een regenton kan tijdens een hevige regenbui niet al het water opvangen, daarom is het verstandig om naast de regenton nog een infiltratie voorziening aan te leggen. Wanneer je geen ruimte hebt voor een regenton is het ook mogelijk om een regenwaterschutting te plaatsen. Het principe is het zelfde alleen is de waterberging nu in de vorm van een schutting.

Regenwateropvangsysteem

We gebruiken het overgrote deel van ons drinkwater voor toepassingen die in feite geen dure drinkwaterkwaliteit nodig hebben. Denk aan het toilet, de wasmachine en de buitenkraan. Een regenwateropvangsysteem kan hier verandering in brengen.

Bij een regenwateropvangsysteem wordt het regenwater dat neerslaat op het dak, via filtersystemen in een (ondergrondse) tank opgevangen. Vanaf deze tank leid je het regenwater naar de aftappunten, bijvoorbeeld het toilet, de wasmachine en de buitenkraan.

Terug


Deel: