Samenwerking SPPiLL – Stichting Kèk Liemt – Erfgoedvereniging Kèk Liemt

Op dinsdag 15 januari jl. hebben de voorzitters van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL), Stichting Kèk Liemt en de nieuw opgerichte Erfgoedvereniging Kèk Liemt een samenwerkingsovereenkomst getekend. De huidige samenwerkingsovereenkomst tussen SPPiLL en Stichting Kèk Liemt liep per 1 januari 2019 af en de plezierige en vruchtbare samenwerking in de afgelopen jaren heeft er voor gezorgd dat de partijen deze samenwerking voor de toekomst graag willen voortzetten. En daarnaast nog een plus hieraan geven doordat D’n Liempdsen Herd gaat functioneren als thuishaven voor de onlangs opgerichte Erfgoedvereniging Kèk Liemt.

De samenwerkingsovereenkomst is dinsdag 15 januari jl. in Bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd getekend door de voorzitters van de drie partijen: Tossy de Man-Pollman van SPPiLL, Arnold van den Broek van Stichting KèK Liemt en Els Vissers van de nieuwe Erfgoedvereniging Kèk Liemt. Samen gaan zij verder werken aan de ontwikkeling van Liempde als Gastvrij Hart in Het Groene Woud en van D’n Liempdsen Herd als hét bezoekerscentrum van Liempde en Het Groene Woud. D’n Liempdsen Herd zal als thuisbasis gaan fungeren voor de Erfgoedvereniging Kèk Liemt. Dat betekent dat onder meer de algemene vergaderingen, lezingen, cursussen en tentoonstellingen/exposities van Erfgoedvereniging Kèk Liemt in D’n Liempdsen Herd zullen plaatsvinden. Ook wordt D’n Liempdsen Herd ingezet als vertrekpunt voor excursies.

Inhoud samenwerking

Alle activiteiten van de drie partijen worden opgenomen in een jaarkalender, waarbij rekening gehouden wordt met elkaars activiteiten. Samen stemmen zij de georganiseerde activiteiten (lezingen, presentaties, excursies) af die een raakvlak hebben tussen SPPiLL en Stichting en Erfgoedvereniging Kèk Liemt. Daarnaast wordt er een bijdrage geleverd aan de opleiding en opfriscursussen van de gidsen en ambassadeurs van Gastvrij Liempde. Gidsen van Gastvrij Liempde krijgen na afronding van hun opleiding, gedurende één kalenderjaar, een gratis lidmaatschap aangeboden door Erfgoedvereniging Kèk Liemt.

De partijen kijken verder naar het uitbreiden van mogelijkheden voor het gezamenlijk organiseren van activiteiten die op erfgoed gericht zijn, zoals cursussen brood bakken en klompen maken. Dit na het gereedkomen van het bakhuis en de klompenmakerswerkplaats op het erf achter D’n Liempdsen Herd (voorjaar 2019). Zij promoten gezamenlijk op de Liempdse Boeremèrt oude ambachten, culturen en tradities. Boeken en CD’s van Stichting Kèk Liemt worden verkocht in D’n Liempdsen Herd.

Erfgoedvereniging Kèk Liemt

Naast stichting Kèk Liemt, opgericht op 18 december 1974, is precies 44 jaar later op 18 december 2018 ook Erfgoedvereniging Kèk Liemt opgericht. De vereniging richt zich vanaf 1 januari 2019 op alle erfgoedactiviteiten en de geschiedenis van Liempde en omgeving. Doordat het een verenigingsvorm is kan iedereen lid worden. De kosten bedragen € 25,00 per jaar. Stuur een e-mail naar info@kekliemt.nl voor meer informatie.

Stichting Kèk Liemt houdt zich vanaf nu bezig met grotere projecten zoals boekuitgaven, de exploitatie van expositieruimte De Kleuskes, de ceremonie rond het luiden van het geboorteklokje en het lidmaatschap van de commissie Straatnaamgeving gemeente Boxtel.

Van links naar rechts: Staand Els Vissers en Mari van der Velden. Zittend Arnold van den Broek en Tossy de Man. (Foto: archief SPPiLL).


Deel: