Spaaracties voor bordspel Liempds ganzenbord

Het Liempds ganzenbord, zoals geschilderd wordt op de vloer van de kiosk in het Concordiapark in Liempde, is in oktober ook verkrijgbaar als bordspel. SPPiLL heeft hiertoe het initiatief genomen, ondersteund door spaaracties en sponsoring van de COOP in Liempde en een financiële bijdrage van het Wijkorgaan Liempde. Vanaf 1 juli is de COOP gestart met een statiegeld-actie. Deze actie loopt drie maanden. Het bedrag aan ingeleverde statiegeldbonnetjes wordt verdubbeld door de COOP en draagt bij aan de productiekosten van het bordspel. Daarnaast start begin september een consumentenspaaractie bij de COOP voor pionnen, dobbelsteen en voucher. Tijdens het SPPiLL-openingsweekend op zondag 8 oktober is het bordspel verkrijgbaar tegen inlevering van de voucher.

De consumentenspaaractie loopt van 4 t/m 30 september. Gedurende deze vier weken ontvangt de consument bij elke besteding van € 10,- en bij speciale actieproducten een actiezegel. In de week van 2 t/m 7 oktober kan een volle spaarkaart worden ingeleverd voor een zakje met pionnen, een dobbelsteen en een voucher. Tegen inlevering van de voucher kan op zondag 8 oktober tijdens de activiteit Liempde pakt uit – oogstfeest een bordspel opgehaald worden bij de kiosk. Er is een gelimiteerd aantal van 500 bordspellen beschikbaar. De pionnen bij het spel worden gevormd door vier verschillend gekleurde klompjes van Traa Souvenirs uit Liempde.

Foto: Ruud van Nooijen

Uniek bordspel

Op dit moment wordt er door diverse Liempdse kunstenaars hard gewerkt aan de realisatie van het ganzenbordspel op de vloer van de kiosk. Al vroeg in het traject is door de initiatiefnemer Leo de Beer het idee naar voren gebracht om van het ganzenbord ook een bordspel te maken. Deze wens is door SPPiLL gecombineerd met het aanbod van de Liempdse ondernemer Jan Tax van de COOP om een statiegeldactie te starten, waarbij gespaard kan worden voor een goed doel. De financiële bijdrage van het Wijkorgaan maakt de begroting sluitend. Zodra het spel op de vloer gereed is, wordt een overzichtsfoto gemaakt van het Liempds ganzenbord. Dit vormt de basis voor de productie van het bordspel. In combinatie met een bijbehorende doos en de Liempdse klompjes als pionnen vormt het spel een uniek geheel.


Deel: