Speciale kinderkaart voor kindergerechten en activiteiten tijdens Proef Lokaal Liempde

Op zondag 24 september, van 14.00 tot 19.00 uur, vindt de derde editie van ‘Proef Lokaal Liempde, ’t Grootste Tapasdiner van Het Groene Woud’ plaats. Het vernieuwde evenemententerrein D’n Tip in Liempde wordt omgetoverd tot culinair centrum. In de kraampjes presenteren hobbykoks en professionele koks de lekkerste tapasgerechten met ingrediënten uit Het Groene Woud. Ook dit jaar staan er weer veertig gerechten op de menukaart. Naast de culinaire hapjes, is er ook volop entertainment. Er zijn live optredens, voor de kinderen is er een speciale kinderkaart en er kan een ritje worden gemaakt in het reuzenrad van 22 meter hoog. De entree voor Proef Lokaal Liempde is gratis.

 Tijdens Proef Lokaal Liempde kunnen bezoekers proeven van een grote variatie aan culinaire hoogstandjes. Panini Capri, Griekse Stifado, edelhertenbiefstuk, pompoensoep, spiesje van varkensbuikspek, Marokkaanse Kipbriwat, gerookte forelfilet, een Syrisch gerecht met kip en rijst en een complete toetjeskraam. Het is slechts een greep uit de gerechten die op zondag 24 september te proeven zijn. Uiteraard ontbreekt ook het streekbier niet. Dit jaar van De Proosterij uit Liempde.

Grote groep hobby- en profkoks

De gerechtjes voor Proef Lokaal Liempde worden gemaakt door een grote groep hobby- en profkoks uit Liempde en omgeving. Zij zijn dagen van te voren al druk bezig met het maken van de gerechten. Deelnemende koks zijn: Kookpunt OKE, Willy Beerens, De Pompoen, La Casa Dei Cicchetti, Soep d’Ing, Henk van den Wildenberg, Ilja Haddouch, De Punder, KCD KeukenDesign, Vandaag koken wij…met Brouwerij Loes, Riman Aleek, Annie en Janneke van den Heuvel, Marloes van Heerebeek en Theo Martens, Cor van der Eerden en Joop Aarts, José Kelders, Maarten Jansen en Mark de Kort, Toon en Erica Vos, Claudia en Theo Megens, Leontien van der Sloot en Silvia Broeders, Maartje Everaers, Dominique van Laarhoven en Fenne van Ruremonde, Bakkie & Zo.

Kinderkaart

Voor de kinderen is er ook volop entertainment. Zij kunnen gebruik maken van de kinderkaart. Hiermee kunnen ze smullen van lekkere kindergerechten en deelnemen aan leuke activiteiten, zoals een kinderworkshop van Oplage 12, goud zoeken bij Het Gouden Woud, schminken en een ritje in het reuzenrad. Bij een volle kaart krijgen ze het Doeboek voor Groene Woudlopers ter waarde van vijf euro cadeau; geschonken door Het Groene Woud. Kortom, er is ook voor kinderen volop te doen en te beleven!

Extra feestelijk door jubileum De Kromploegers

De organisatie van Proef Lokaal Liempde is in handen van SPPiLL (Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde) en Hofkapel De Kromploegers uit Liempde. Die samenwerking is deze editie extra feestelijk, want De Kromploegers vieren in hetzelfde weekeinde op D’n Tip hun vijftigste verjaardag. Proef Lokaal Liempde vormt op zondag de smakelijke afsluiting van hun festiviteiten.

Kijk voor een sfeerimpressie van Proef Lokaal Liempde 2016 op het YouTube-kanaal van SPPiLL. Voor het laatste nieuws kijkt u op de Facebookpagina Proef Lokaal Liempde.

SPPiLL Menukaart 2017-13-9_LR


Deel: