SPPiLL zoekt begeleiders voor natuurlessen in Het Groene Woud

Vind jij het leuk en belangrijk om kinderen bij de natuur te betrekken?
SPPiLL en ARK Natuurontwikkeling zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die veldlessen in Het Groene Woud willen begeleiden.

Om kinderen bij de natuur in De Geelders (Het Groene Woud) te betrekken heeft ARK een lesprogramma ontwikkeld voor de groepen (6,) 7 en 8 van basisscholen uit de directe omgeving. Samen met SPPilLL organiseren we deze lessen. De lessen worden uitgevoerd door een begeleider van ARK in samenwerking met vrijwilligers. Op termijn worden de lessen overgedragen aan vrijwilligers. Wij zijn op zoek naar enkele enthousiaste mensen om dit vrijwilligersteam te versterken!
Het programma bestaat uit een bezoek in de klas en een buitenles in Het Hoefje, De Geelders. Dit is een mooi terreintje met nieuw en oud bos. De kinderen kunnen hier van alles ontdekken en beleven.

Wat vragen we van je?
• Je bent graag met kinderen in de natuur en laat ze het liefst zelf de natuur beleven.
• Je bent bereid om jaarlijks enkele keren doordeweeks (onder schooltijd) de lessen te verzorgen, met name in de maanden maart, april en september, oktober.
Scholing
Je volgt een korte training (2 dagdelen) met de andere vrijwilligers. Hierin word je voorbereid op het zelfstandig uitvoeren van de activiteiten. Ook loop je een aantal keren mee met een ervaren begeleider. De training hiervoor is vooralsnog gepland op 2 donderdagochtenden: 24 februari en 10 maart. Deelname is kosteloos voor vrijwilligers die zich actief willen inzetten voor de lessen. Let op: omdat we ons ook graag houden aan de coronaregels is dit programma onder voorbehoud.

Meer informatie over de lessen
https://www.ark.eu/nieuws/2021/nieuw-veldlesproject-het-groene-woud https://www.ark.eu/over-ark/ark-voor-u/onderwijs/buitenlessen/veldlessen-het-groene-woud-0

Aanmelden of meer weten

Gidi Kroonen M 06 36374035 of E secretariaat@sppill.nl


Deel: