Kunstenaars gezocht voor kioskvloerschildering Liempds ganzenbord

Kiosk LiempdeEerder dit jaar heeft SPPiLL een wedstrijd uitgezet voor het aanleveren van creatieve voorstellen voor de vloerdecoratie van de kiosk. Naar aanleiding van deze wedstrijd heeft Leo de Beer uit Liempde gewonnen. Hij stuurde het idee in om een Liempds ganzenbord te maken in de vorm van een vloerschildering. Om de vloerschildering daadwerkelijk te realiseren, zoekt SPPiLL vijf kunstenaars die hieraan vrijwillig mee willen werken.

De kiosk in het Concordiapark in Liempde is in 2015 volledig gerestaureerd. Het monument vertoonde flinke slijtage en is nu helemaal opgeknapt. Om de restauratie volledig af te ronden, wil SPPiLL de vloer van de kiosk op een speciale manier decoreren. Alle inwoners konden tot eind maart creatieve ideeën aanleveren. Er zijn in totaal elf ideeën ingestuurd waarvan de SPPiLL-projectgroep Liemt in Uitvoering een eerste selectie heeft gemaakt. Na een stemperiode onder inwoners van Liempde is Leo de Beer met zijn voorstel als winnaar naar voren gekomen. Het voostel is goedgekeurd door de monumentencommissie van de gemeente Boxtel en wordt nu echt tot uitvoering gebracht.

Het Liempds ganzenbord

Met het Liempds ganzenbord kunnen (groot)ouders samen met hun (klein)kinderen een familiespel spelen op de kiosk. De vloerschildering wordt geen kopie van het bestaande spel, maar het bevat afbeeldingen van elementen die een link hebben met Liempde. Denk hierbij aan bezienswaardigheden of monumenten. Bezoekers komen bij de kiosk dus echt iets over Liempde te weten. Voor het schilderen van de afbeeldingen, zoekt SPPiLL vijf creatieve kunstenaars bij voorkeur uit Liempde. Iedereen die interesse heeft, mag zich hiervoor aanmelden.

De verwachtingen

De kunstenaars werken met een vooraf bepaald kleurenpalet en krijgen twee onderwerpen per persoon aangereikt. Het ontwerp ligt geheel bij de kunstenaar mits er realistisch en niet impressionistisch geschilderd wordt. Geïnteresseerden kunnen zich tot 16 november aanmelden bij SPPiLL via info@sppill.nl. Vermeld hierin je naam, je telefoonnummer en stuur hierbij een voorbeeld van je eigen werk. Bij meer dan vijf aanmeldingen wordt door de projectgroep Liemt in Uitvoering en Leo de Beer een keuze gemaakt.


Deel: