Start reeks winterse activiteiten in Liempde

Fotograaf: Gerard SchalkxIeder jaar in december organiseren de ondernemers van Op Liemt Gemunt de Liemt Lopt Uit Kerstmarkt. Door de herinrichtingswerkzaamheden in het centrum, is de locatie van deze traditionele kerstmarkt wat minder goed begaanbaar. De ondernemers maken van een nood een deugd en organiseren daarom dit jaar een mooi alternatief: de KerstKluunMarkt. De KerstKluunMarkt bestaat uit aantrekkelijke tocht van enkele honderden meters door het centrum van Liempde met onderweg leuke activiteiten, muziek en hapjes en drankjes. De KerstKluunMarkt is van 16.00 tot 20.00 uur en start op het Raadhuisplein. Uiteraard is er na afloop volop gelegenheid om na te borrelen in een van de gezellige cafés.

Verspreid over het Raadhuisplein, een gedeelte van de Dorpsstraat en een gedeelte van de Oude Dijk staan kraampjes van verenigingen en Op Liemt Gemunt-ondernemers. Je ‘Kluunt’ van het ene naar het andere kraampje waarbij je bij deelname aan de activiteiten en het nuttigen van gerechtjes kunt sparen voor stempels. Deelnemers kunnen de stempelkaart ophalen bij het start-finish punt bij de vuurput op het Raadhuisplein. Het is de bedoeling om elf stempels te verzamelen, vergelijkbaar met de elf steden van de Elfstedentocht. Onder de ingeleverde kaarten worden twintig prijzen verloot: negentien Op Liemt Gemunt-waardebonnen van € 20,- en een hoofdprijs ter waarde van € 200,- bestaande uit tien Op Liemt Gemunt-waardebonnen van € 20,- per stuk.

Lekkere hapjes en leuke activiteiten

Op de Liempdse KerstKluunMarkt wordt ook voor voldoende kleine hapjes en heerlijke winterse gerechten gezorgd. Iedereen kan dus gerust met een lege maag komen. De gerechten zijn verkrijgbaar tegen aantrekkelijke prijzen. Hierbij delen de ondernemers ook nog eens volop Op Liemt Gemunt-muntjes uit. De muntjes vertegenwoordigen een geldbedrag en kunnen bezoekers besteden bij de verenigingen op de markt. Zij organiseren allerlei spelletjes, opdrachten en andere activiteiten langs de kluunroute. Ook wordt tijdens KerstKluunMarkt weer het jaarlijkse eindbedrag van Op Liemt Gemunt bekend gemaakt. Dit jaar gebeurt dat op een nieuwe manier. Elke vereniging ontvangt in de week voor de kerstmarkt een puzzelstuk. Het puzzelstuk vormt onderdeel van de grote cheque die tijdens de KerstKluunMarkt in elkaar gezet wordt. Geen enkel puzzelstukje mag ontbreken, dus het is de bedoeling dat van elke vereniging minimaal één vertegenwoordiger met het puzzelstukje naar de KerstKluunMarkt komt.

Lustrum Kribkesroute

De KerstKluunMarkt is de start van een reeks winterse activiteiten in Liempde. Tijdens de markt start namelijk ook de Krikbesroute. Dit jaar is het alweer de vijfde editie. De folders met de wandelroutes langs de meer dan tweehonderd kerststallen zijn verkrijgbaar op de markt. De route is te lopen tot en met 31 december. Ook is er op zondag 18 december de WinterWonderZondag. Dan worden langs de Kribkesroute allerlei leuke activiteiten georganiseerd. In combinatie met de lichtjes langs de gevels van Liemt in het Licht is Liempde weer een echte winterse belevenis!

poster-kerstkluunmarkt-kl


Deel: