Succesvolle eerste editie van Proef Lokaal Liempde

Zondag 27 september vond de eerste editie van Proef Lokaal Liempde, ’t Grootste Tapasdiner van Het Groene Woud plaats. D´n Tip in Liempde was omgetoverd tot culinair centrum waar professionele koks, hobbykoks en leveranciers uit Liempde en de regio heerlijke streekgerechten presenteerden. Met meer dan 1000 bezoekers kan men spreken van een geslaagde eerste editie. Het zonnetje scheen, er was live-muziek, volop vermaak voor de kinderen en uiteraard heerlijk eten verkrijgbaar. Al met al heerste er een perfecte sfeer! Proef Lokaal Liempde werd georganiseerd door Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) in samenwerking met De Kromploegers.

D’n Tip stond vol met kraampjes waarachter de koks de lekkerste gerechtjes presenteerden. Zij maakten allemaal gebruik van ingrediënten uit de streek. Er deden maar liefst 12 hobbykoks en 8 professionele koks mee. Zij kwamen allemaal uit Liempde en de regio. Eén van de deelnemers was KCD Keukendesign Hans van der Doelen. Hij was tevens sponsor van dit evenement. Ook Mirjam van der Donk, mede-eigenaar van snackbar De Vuurput, deed mee aan het spektakel. “Als er iets georganiseerd wordt dat goed is voor de leefbaarheid in Liempde, dan vind ik het belangrijk om hier aan mee te doen”, aldus Van der Donk. Speciaal voor dit evenement bereidde ze gekruide aardappels in schil en hertenvlees kroketten (met vlees van zorgboerderij De Hagelaar uit Best). “Het was een geslaagde dag. Er heerste een goede sfeer, veel gezelligheid en de gerechtjes vielen heel goed in de smaak. We overwegen zelfs om ze in ons assortiment op te nemen!”

Vermaak voor jong en oud

Proef Lokaal Liempde begon om 14.00 uur ’s middags. Het was van het begin af aan erg druk. Het evenement wekte veel belangstelling, niet alleen van mensen uit Liempde, maar ook uit de omliggende dorpen. Ook was er volop entertainment. De optredens werden verzorgd door Puur, Sem en Sophie en Feestbend ToeterNieToe en kinderen konden zich uitleven bij de strobalen, in de bak met maïs, bij de ballonnenclown en op het springkussen. Kortom, voor jong en oud vertier! Voor degenen die de gerechtjes graag thuis willen proberen, is er een receptenboekje samengesteld. Hierin staan alle gerechtjes die tijdens Proef Lokaal Liempde te proeven waren. Het receptenboekje is vanaf vandaag verkrijgbaar voor €3,- bij Keurslager Willy Beerens (Barrierweg 7 in Liempde) en café De Durpsherberg (Dorpsstraat 6 in Liempde). Naast de recepten, staan hierin ook alle koks en leveranciers vermeld.

Succesvolle eerste editie

SPPiLL kijkt terug op een succesvolle eerste editie van Proef Lokaal Liempde. Tossy de Man, voorzitter van SPPiLL: “Het was een fantastische dag! Ook de samenwerking met de Kromploegers verliep enorm goed. Er was overal aan gedacht en alles was geregeld. Samen met de Kromploegers hebben we Liempde professioneel op de kaart gezet. Een mooi visitekaartje van Liempde als onderdeel van Het Groene Woud!” Tossy was niet alleen betrokken vanuit SPPiLL. Ze was ook nog eens één van de deelnemende hobbykoks. “Het was geweldig om te doen! We hadden van te voren een grote hoeveelheid gerechtjes gemaakt, maar alles was op!” Voor de inwoners van de gemeente Boxtel was er genoeg te beleven afgelopen zondag. Naast Proef Lokaal Liempde, werd ook de Boxtel Oost Dag en het Dommeltheater georganiseerd.


Deel: