Tweede lichting ambassadeurs Gastvrij Liempde

Dinsdag 12 juli is de tweede groep ambassadeurs van Gastvrij Liempde afgezwaaid. De tweede ronde van de ambassadeurscursus voor Gastvrij Liempde is georganiseerd door SPPiLL in nauwe samenwerking met Kèk Liemt en Natuurwerkgroep Liempde. Alle vijftien deelnemers hebben de ambassadeurscursus met goed gevolg afgesloten en ontvingen een speldje met het logo van Gastvrij Liempde. De deelnemende ondernemers ontvingen daarnaast een raamsticker. In september 2017 start de derde ronde voor de ambassadeurscursus. Er is in deze groep nog plaats voor enkele deelnemers.

De cursisten hebben deelgenomen aan vijf avondbijeenkomsten, twee excursies en een afsluitende avond. Er kwamen verschillende onderwerpen aan bod, zoals de historie van het Liempde en Het Groene Woud, de natuur (flora & fauna) en het omliggende landschap. Op de afsluitende avond hebben de cursisten een korte presentatie gehouden over een zelfgekozen onderwerp. De nieuwe ambassadeurs van Liempde zijn: Arthur Brands, Conny Claassen-Meijer, Gerrie de Rooij- van Oirschot, Tonnie van der Velden, Greetje Boleij, Jos en Miranda Sanders (Café ’t Groene Woud), Penny van Vlerken (Oplage 12), Mieke Beerens, Maaike van de Laar (Zoet & Lief), Frank van Bommel, Marloes van Heerebeek-Martens, Jelle Faber, Jaco Everaers en Joanita van den Biggelaar (Het Gouden Woud).

Rol ambassadeurs

De ambassadeurs hebben in de cursus meer geleerd over Liempde, zodat zij toeristische bezoekers, maar ook kennissen uit het eigen netwerk beter kunnen informeren over Liempde. Zij zorgen voor de promotie van Liempde als gastvrij hart in Nationaal Landschap Het Groene Woud. Een aantal ambassadeurs uit de beide cursusrondes gaat een rol vervullen als gastheer of gastvrouw in D’n Liempdsen Herd. Ook ‘stroomt’ een aantal van hen door naar de gidsenopleiding van SPPiLL om in de toekomst excursies te kunnen gaan verzorgen.

Aanmelden

Heb je interesse om deel te nemen aan de derde ronde van de ambassadeurscursus? Neem dan contact op met het Projectenbureau van SPPiLL via info@sppill.nl of via 06-83246226. Er is nog ruimte voor enkele deelnemers. Graag aanmelden voor 15 augustus a.s. Voor deelname aan de Ambassadeurscursus wordt een eigen bijdrage van € 25,- gevraagd (excl. BTW). De avondbijeenkomsten vinden op dinsdag plaats, de excursies op zondagochtend.


Deel: