Uitbreiding stelsel van wandel- en fietsroutes

Foto: Peter de Koning

Foto: Peter de Koning

Met de komst van bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd heeft Liempde een nieuw vertrekpunt om Liempde en omgeving al wandelend en fietsend te ontdekken. Om het aanbod van routes te versterken, zijn er verschillende nieuwe wandel- en fietsroutes gerealiseerd. Deze routes en de gratis app Routes in het Groene Woud zijn via deze pagina te downloaden.

Nieuwe mogelijkheden en knelpunten

De vijf routes zijn niet compleet nieuw. Het is de bedoeling dat bestaande routes worden aangevuld met nieuwe mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan stukjes nieuwe wandelpaden, beleefpunten als waterputten en bakhuizen, zitbankjes en ontsluitingsmogelijkheden naar gebieden waar je nu niet in kunt. Ook knelpunten van de huidige routes zijn in kaart gebracht. Dan gaat het bijvoorbeeld om paden die niet of slecht onderhouden zijn. De projectgroep laat de knelpunten waar mogelijk verbeteren. De inventarisatie gebeurt met hulp van twee fanatieke wandelaars: Albert Bressers en Louis van de Wiel.

Overige routes

De projectgroep Natuur- en Cultuurprojecten brengt momenteel een groot aantal cultuurhistorische elementen terug in Liempde. Zij bouwen authentieke bakhuizen, waterputten en brengen op bestaande erven specifieke kenmerken van historische erven aan. De locaties worden allemaal met regelmaat toegankelijk voor publiek en opgenomen in arrangementen, wandel- en fietsroutes. Ook dit biedt mooie kansen.


Deel: