Veldpoorten

Binnenkort kunnen perceeleigenaren zich melden bij SPPiLL als ze interesse hebben in het plaatsen van een veldpoort. Veldpoorten versterken de landschappelijke identiteit, de landschapskwaliteit en de cultuurhistorie van Het Groene Woud.

In samenspel met ARK Natuurontwikkeling, Erfgoedvereniging Kèk Liemt, Heemkundekring De Oude Vrijheid uit Sint-Oedenrode en Welzijn de Meierij werken we aan het realiseren van 25 veldpoorten. Elke poort krijgt een unieke naam die refereert aan het betreffende gebied. De poorten krijgen een plek rondom De Geelders en in het Dommeldal. De bedoeling is dat ze gelijkmatig worden verdeeld over het grondgebied van Boxtel en Meierijstad.

De veldpoorten zijn vier meter breed. De poorten worden gemaakt door de timmerwerkplaats van Welzijn de Meierij, De Sok, steeds in series van vijf. Het materiaal is eikenhout, afkomstig uit Het Groene Woud. Op de palen van de poorten in Liempde komen bordjes met de tekst ‘Gastvrij Liempde in het hart van Het Groene Woud’. Een QR-code brengt je naar de website www.gastvrijliempde.nl.

Poorten in Boxtel, Olland, Sint-Oedenrode en Schijndel verwijzen respectievelijk naar ‘Beleef Boxtel’ en ‘Made in Meierijstad’, en de QR-codes daar leiden naar de lokale websites.

Deel: