Vierde editie Kribkesroute Liempde 11 december van start

Kerststal Kribkesroute

Van 11 december 2015 tot en met 6 januari 2016 is het weer mogelijk om de Kribkesroute-Liemt in het Licht te lopen. De vierde editie van de Kribkesroute bestaat uit 2 routes die de wandelaars langs een ongekend aantal kerststallen leiden. Dit jaar staan er meer dan 180 kerststallen in de straten van Liempde. Daarnaast worden er op zondag 20 en zondag 27 december allerlei leuke activiteiten in het dorp georganiseerd. Dan zijn namelijk voor het eerst de WinterWonderZondagen. De Kribkesroute krijgt hierdoor nog meer sfeer!

De Kribkesroute in Liempde is in 2012 voor het eerst opgezet. Het eerste jaar waren er maar liefst 53 inwoners die een mooie kerststal in de tuin plaatsten. Dit aantal werd de daaropvolgende jaren alleen maar groter en is dit jaar uitgelopen tot meer dan 180 kerststallen. Een nieuw record! Naast de 2 wandelroutes, is het ook mogelijk om met de fiets uitstapjes te maken naar Hezelaar, Kasteren, Kleinder Liempde en Vrilkhoven. Startpunten voor de Krikbesroute zijn Café De Durpsherberg, Café ’t Groene Woud, Café ’t Huukske, Het Wapen van Liempde en ’t Struifhuis. Hier zijn tevens de folders verkrijgbaar met daarin de 2 verschillende routes. Daarnaast is de folder ook te downloaden via www.gastvrijliempde.nl.

Een winterse belevenis

Begin november is, onder de noemer Liemt in het Licht, het dorp voorzien van 8 kilometer sfeerverlichting. Dit zorgt voor een gezellige, warme sfeer tijdens de Kribkesroute. Op initiatief van Ton van Alphen van Café De Durpsherberg en Ad Schelle van Het Wapen van Liempde, wordt daar dit jaar nog iets extra’s aan toegevoegd, de WinterWonderZondagen! Tijdens deze twee zondagen (20 en 27 december) is er in het dorp van alles te beleven. Denk aan muziek, ludieke acts, kerstsamenzang met een koor en winterse hapjes en drankjes. Daarnaast is het ook mogelijk om met ludiek vervoer de Kribkesroute te ontdekken. Zo kunnen bezoekers een ritje maken met de vierpersoonsfietsen, het treintje of op de kar achter een ezel. In combinatie met de WinterWonderZondagen en Liemt in het Licht is de Kribkesroute ook dit jaar een ware winterbelevenis!

Betrokken partijen

De nieuwe folder van de Kribkesroute is mogelijk gemaakt mede dankzij de betrokken horecaondernemers, Beleef Boxtel, Consilius B.V. en SPPiLL. De route is opgezet op initiatief van inwoner Anton van de Ven. Reacties en foto’s op de Kribkesroute kunnen gedeeld worden op www.facebook.com/kribkesroute of via de mail naar info@kribkesrouteliempde.nl.

Liemt in het Licht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Deel: